KAKO JE UHAPŠEN JOVAN VUKOTIĆ: Krenuo da uđe u skupocjeni automobil… - Volim Podgoricu

KAKO JE UHAPŠEN JOVAN VUKOTIĆ: Krenuo da uđe u skupocjeni automobil…

Kotoranin Jovan Vukotić krenuo je da uđe u skupocjeni automobil parkiran ispred iznajmljene kuće u Muratpaši, okrugu u turskom gradu Antalija, kada mu je policija zatražila isprave.

Navodni šef organizovane kriminalne grupe iz Kotora, takozvanog “škaljarskog klana”, tvrde izvori “Vijesti” iz Turske, uhapšen je u antalijskom turističkom distriktu Lara, nakon što je službenicima policije pokazao lažni pasoš.

S obzirom na to da je Vukotić srpski državljanin, turske vlasti su ga odmah protjerale iz te države i izručile Srbiji.

Njega bezbjednosne službe označavaju kao jednog od vođa “škaljarskog klana”, koji se bavi međunarodnim švercom kokaina i navodno blisko sarađuje sa grupom koju predvodi srpski kriminalac Luka Bojović.

Vukotića, takođe, potražuje Grčka zbog sumnje da je bio dio kriminalne grupe, koja se bavila prometom 135 kilograma kokaina u toj zemlji. Međutim, crnogorski istražni organi ne potražuju Vukotića ni po kom osnovu.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanovićpotvrdio je na jučerašnjoj konferenciji za medije da je Vukotić uhapšen u Turskoj i protjeran u Srbiju.

“Ono što mogu da vam kažem je da je ovo lice uhapšeno u Turskoj, da je protjerano iz Turske, da je protjerano u Republiku Srbiju, da je u Republici Srbiji u toku krivični postupak protiv ovog lica, a za ovim licem traga i Grčka zbog sumnje da je švercovao, odnosno da je bio u lancu trgovine 135 kilograma kokaina“, kazao je Stefanović.

Tvrdi da ne može da iznosi više detalja jer se protiv Kotoranina u Srbiji trenutno vodi krivični postupak.

Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu danas će saslušati Vukotića zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave.

“Obavještavamo Vas da je J. V. po rješenju ovog tužilaštva zadržan zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave iz kog razloga će isti biti priveden 12. septembra 2018. godine u tužilaštvo radi saslušanja”, kazala je “Vijestima” zamjenica javnog tužioca u toj instituciji Milica Ljubičić.
Pored Vukotića, bezbjednosne službe kao vođe takozvanog “škaljarskog klana”, označavaju njegovog brata Igora i sugrađanina Igora Dedovića.

U spuškom zatvoru je proveo devet mjeseci, u periodu od 2014. do 2015. godine i to zbog pomaganja u pokušaju ubistva 2002, kada je imao 21 godinu.

Nekoliko godina kasnije osuđen je i na tri meseca zatvora zbog pištolja koji je, prilikom pretresa, u naselju Škaljari u Kotoru, nađen u njegovom blindiranom džipu.

On, međutim, zbog zastarjelosti krivičnog djela nije izdržavao dosuđenu kaznu zatvora.

Braća Vukotić, nekoliko puta bili su meta napada u Kotoru i Beogradu. Još 2008, na priobalnom putu u Dobroti, na automobil Jovana Vukotića ispaljeno je više hitaca iz automatskog oružja.

Na kuću njihovog oca 2013. godine bačena je eksplozivna naprva – bomba kašikara, a u eksploziji niko nije povređen.

Kriminalna grupa poznata je po ratu sa takozvanim “kavačkim klanom”, u kome je do sada, na obje strane, u Crnoj Gori i Srbiji, gde imaju bliske saradnike, ubijeno preko 30 osoba. Rat je počeo krajem 2014. kada je u španskoj luci Valensija nestalo 300 kilograma kokaina. Prva žrtva u ratu je bio Goran Radoman, blizak Vukotićevoj grupi.

Vukotić i Stamatović nijesu uhapšeni u Turskoj?

Izvori “Vijesti” iz Turske nemaju informaciju da su uz Vukotića uhapšeni njegov brat Igor i Stevan Stamatović, za kojima tragaju crnogorski istražni organi, a kako su ranije objavili crnogorski i srpski mediji. Tu informaciju još nema ni crnogorska policija, dok Stefanović juče nije pominjao druga imena, saopštivši da je u Srbiju protjeran samo Jovan Vukotić.

Njegovog brata potražuje crnogorski Interpol zbog specijalnog postupka koji se sprovodi u Crnoj Gori.

Igor Vukotić se dovodi u vezu sa grupom Ranka Radulovića, osumnjičenog zbog planiranja ubistava policijskih funkcionera, ali i pripadnika takozvanog “kavačkog klana”.

Radulović je, prema stavu tužilaštva, bio na čelu jedne od tri kriminalne grupe, čiji članovi su nedavno uhapšeni, a za jednim od organizatora Erogenom Brajovićem i članom grupe Nikolom Mršićem se intenzivno traga.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com