“Vještakove tvrdnje su protivne logici” - Volim Podgoricu

“Vještakove tvrdnje su protivne logici”

12:49 Sutkinja je naložila advokatu da za sjutra pripremi odgovore sa današnjeg glavnog pretresa. Suđenje se nastavlja 14. septembra u devet časova.

Optužena Branka Milić je kazala sutkinji da rješenja o mjerama nadzora dostavi Fondu zdravstva kako bi mogla da dobije adekvatam tretman.

12:44 Jovanović je rekao da  su vještakove tvrdnje protivne logici.

12:40 Lakić je rekao da za fajlovie koji sadrže “deleted” ne može da se kaže kad su izbrisani

12:37 Lakić je rekao da je telefon bio kod njega 31. avgusta 2018. a da je tada na telefonu bio podešen datum 16. novembar 2016.

12:26 Na pitanje Radosavljevića šta znači kada fajlovi sadrže pojam “deleted”, Lakić je kazao da je svaki od tih fajlova potpuno prazan i u njemu ne postoje podaci iz kojih bi se mogao izvesti neki zaključak.

12:17 Na pitanje Radosavljevića o fajlovima “Fejsbuk” i Čeri”, Lakić je kazao: “Radi se o sistemskim fajlovima. Radi se o telefonu Nokia. Operativni sistem na ovom telefonu je nasljednik “Simbyan” operativnog sistema i radi se o primitivnom mobilnom telefonu, telefon ne spada u kategoriju pametnih. Podataka za otvaranje takvih fajlova nema. Sve što se tiče sistemskih fajlova nemoguće je analizirati.

12:15 Lakić je rekao da telefon ne pamti datum i vrijeme kada su poruke poslate.

12:12 Na pitanje vezano za broj telefona +79 651 968 023, Lakić je rekao da je taj broj memorisan kao kontakt 0, za pozive.

12:10 Na pitanje zašto se na poruci pojavljuju dva različita vremena Lakić je odgovorio: “Dva različita vremena se pojavljuju zato što vrijeme na telefonu nije podešeno pravilno, tako da prvo vrijeme koje u zagradi ima riječ device predstavlja vrijeme koje je u trenutk stizanja poruke bilo podešeno na telefonu, dok drugo vrijeme koje u zagradi ima riječ network predstavlja vrijeme kada je ta poruka prošla kroz servisni centar za poruke mobilnog operatora bilo podešeno na serveru tog operatora. Broj telefona +79645599045 je memorisan u telefonu kao kontakt Internet”.

12:00 Vještak Marko Lakić je rekao da kada telefon ima prostor za dvije SIM kartice, taj telefon ima i dva IMEI broja.

“Podaci koje je naveo advokat Jovanović se odnose na podatke o telefonu a ne o SIM kartici”, rekao je Lakić.

11:55 Optužena Branka Milić je pitala da li vještak može da kaže da li se PU u porukama odnosu na dežurne policijske uprave u gradovima u Srbiji.

Radosavljević je tražio da se Lakić izjasni ko je bio pošiljalac poruke.

Radosavljević je pitao da li je “Cika Dragan” ime osobe ili servisni centar i da li je moguće označiti u imeniku broj servisnog centra nekim imenom.

11:30 Advokat Radosavljević je tražio da se pročita jedna sms poruka od 14.11. 2016.

Poruka je servisna, dobijena od 1234 i piše “Dobrodošli u Crnu Goru” i cijena dolaznih i odlaznih poziva, te da je dobijena od Cika Dragan. Radosavljević je pitao da li ta poruka znači da je telefon bio upaljen.

Jovanović je pitao da li znači da aparat Nokia logical nije korišćen tri mjeseca.

Jovanović je pitao vještaka da li znači da ekstrakcija nije uspjela.

Jovanović je kazao da bi vještak trebalo da vidi da nekoliko puta piše “binary data not included” in export”.

Advokat je nastavio da čita komunikaciju.

Jovanović je pitao zašto izvještaj za jedan isti kontakt sadrži dvije oznake.

Jovanović je nastavio da čita komunikaciju.

Jovanović je pročitao i broj mobilnog telefona policijskog službenika Dragana Brankovića.

Jovanović je rekao da postoji kontakt ubilježen kao Zdravković i da je u pitanju policijski službenik Željko Zdravković.

Jovanović je kazao da u aparatu “Nokia logical” postoji komunikacija sa brojem telefona upisan kao “Interventna Novi Beograd”, ali broj pripada Radomirović Zoranu.

10:00 Jovanović je pomenuo ime Deki Marković, a čovjek se kasnije zove Perić Dejan.

Jovanović je prešao na aparat “Nokia”.

Jovanović je pitao vještaka Marka Lakića da li je kada se neka poruka vidi prije druge, znači da je i vremenski poslata prije jer nema podataka o vremenu.

“To je što se tiče ket aparata”, kazao je Jovanović.

Jovanović nastavlja da čita komunikaciju.

Jovanović je pitao zašto u izvještaju nema vremena kada je vršena komunikacija i kako je moguće da se kontakt učitava u izvještaju s kartica, a ne i u izvještaju s telefona.

Jovanović je tražio da tehnika otvori “indeks 3” sa broja 381 65 208 0585.

Jovanović je nastavio da čita komunikaciju Sinđelića i korisnika  broja +38165555509.

“Pošalji poruku o kakvim zastavama je reč”, glasi jedna od poruka.

9:25 Jovanović je rekao da je komunikacija sa aparat kome je broj +38165555509 krenula 8.10. 2016 u 18:40:44

“NATO u pripravnosti avionima, tvrdi Aleks Džons”, jedna je od poruka koju je poslao Sinđelić.

Jovanović nastavlja da čita komunikaciju.

Jovanović je rekao da ima problema u njihovoj dvosmjernoj komunikaciji, a da u jednoj od poruka nema vremena.

Advokat Miroje Jovanović je čitao komunikaciju između svjedoka saradnika Saše Sinđelića i korisnika broja +381 65 208 0585.

U podgoričkom Višem sudu danas je nastavljeno suđenje u slučaju “državni udar”.

Tokom proteklog ročišta, vještak informaciono-tehničke struke Marko Lakić odgovarao je na pitanja u vezi izvještaja o vještačenju telefona Nokia c1, Cat i sim kartice koju je koristio svjedok saradnik Saša Sinđelić. Prema riječima vještaka, telefoni nijesu tražili šifru prilikom uključenja, što ne isključuje mogućnost da su liste poziva i fotografije brisane.

Za krivično djelo pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora odgovaraju ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, kojima se sudi u odsustvu kao i srpskim državljanima Nemanji Ristiću i Predragu Bogićeviću.

Na optuženičkoj klupi su Bratislav Dikić, lideri Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević i Andrija Mandić i Mandićev vozač Mihailo Čađenović.

Postupak je razdvojen protiv prevodioca DF Ananija Nikića.

Mandić i Knežević su udaljeni sa suđenja do kraja postupka.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com