Ne pada mi na pamet da podnesem ostavku! - Volim Podgoricu

Ne pada mi na pamet da podnesem ostavku!

Odbor direktora Luke Bar će na današnjoj sjednici ponovo razmatrati izvještaj o poslovanju za šest mjeseci, koji na prethodnoj sjednici početkom septembra nijesu usvojili, jer je eksterna revizija kuće MV konsalt utvrdila da izvješgaj nije tačan, odnosno da preduzeće nije završilo sa 600 hiljada dobiti, već sa minusom od 50 hiljada eura.

Na današnjoj sjednici, prema saznanjima Dana, razmatraće se i plan rada za oktobar, dok postoji mogućnost da bude priče i o smjeni izvršnog direktora Zarije Franovića, kojem je na prošloj sjednici saopšteno da više ne uživa povjerenje borda direktora. Do juče, prema pouzdanim informacijama tog lista, nije podnošena inicijativa za njegovu smjenu.

U vezi sa polugodišnjim izvještajem i njegovim statusom u državnoj kompaniji, juče smo kontaktirali sa njim.

“Urađena je revizija izvještaja o poslovanju za šest mjeseci i razmatraće se na sjednici odbora. Ne mogu vam ništa reći u vezi sa tim, jer je to poslovna tajna”, rekao je Franović.

Komentarišući navode o smjeni, kazao je da je problem sa izvještajem drugačije tumačenje međunarodnih računovodstvenih standarda i da nema namjeru da podnese ostavku.

“Ne pada mi na pamet da podnesem ostavku na mjesto izvršnog direktora. Samo drugačije tumačimo međunarodne računovodstvene standarde”, kazao je Franović za Dan.

Jedna od tačaka koje bi se mogle razmatrati na sjednici borda jeste i isplata razlika u zaradama radnicima Luke Bar. Za 650 sadašnjih i bivših radnika dogovoreno je da se isplate 2,3 miliona eura za neto zarade. Do sada su razlike isplaćene za oko 250 radnika iz operative, dok za ostalih 400 radnika nisu. Rok za isplatu po sporazumu je bio kraj juna, pa je Sindikat Luke Bar u utorak pisao bordu i tražio da se svima isplati novac.

Franović je kazao da imaju novac za isplatu radnika, te da će nastaviti sa plaćanjem narednih dana, ali da ih usporavaju pravne procedure.

On tvrdi da niko nije pokretao proceduru za njegovu smjenu, te da se radi i posluje u normalnim okolnostima.

“Nakupilo se problema iz ranijeg perioda, ali ih rješavamo malo pomalo. Ne možemo sve riješiti preko noći”, izjavio je Franović.

Luka je u većinskom državnom vlasništvu. Vlada je prije dvije godine namjeravala da je privatizuje, ali se od toga odustalo. Franović je na mjesto izvršnog direktora došao u avgustu prošle godine.

DAN

1 komentar

  1. Hello I am so delighted I located your site, I really located you by mistake, while I was looking on yahoo for something else, Anyways I am here now and could just like to say cheers for a tremendous post and a all round entertaining website. Please do keep up the great work.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com