UBISTVO U CENTRU PODGORICE: Sestra odbila da svjedoči - Volim Podgoricu

UBISTVO U CENTRU PODGORICE: Sestra odbila da svjedoči

Nakon što je Vrhovni sud produžio pritvor Janku i Predragu Vukadinoviću, koji se terete za stvaranje kriminalne organizacije i učešće u ubistvu Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića u podgoričkom lokalu „Forum” 31. marta ove godine, u Specijalno tužilaštvo su u svojstvu svjedoka pozvane njihova rođena sestra i vjerenica Janka Vukadinovića. Kako nezvanično saznajemo, sestra osumnjičenih je iskoristila zakonsko pravo da ne svjedoči.
Informaciju o saslušanju potvrdio je advokat optužene braće Velibor Marković, koji je istakao da kao branilac nije bio obaviješten o zakazanim saslušanjima i da na taj način Specijalno tužilaštvo nastavlja sa lošom praksom da ne obavještava advokata u ovom predmetu, ili to, pak, čini neposredno pred sam početak saslušanja, kada je branilac spriječen da dođe na saslušanje. On podsjeća na zakonsku obavezu da branilac bude obaviješten o sprovođenju dokaznih radnji i na to da je zahtijevao da prisustvuje saslušanju, u čemu je osujećen grubim kršenjem zakona od strane Specijalnog tužioca.

Rješenjem Vrhovnog suda, pritvor je produžen i Lidiji Bulatović i Tomu Oroviću.
Marko Jovanović, koji je označen kao direktni izvršilac ubistva Šakovića i Jovanovića, još uvijek je u bjekstvu i za njim je raspisana potjernica.
– Miloš Šaković i Radivoje Jovanović lišeni su života ispaljenim projektilima iz vatrenog oružja 31.3.2018. godine, oko 11 časova, u centru Podgorice, a što proizilazi iz foto-elaborata, zapisnika o uviđaju, skice lica mjesta i obdukcionog zapisnika. Osnovana sumnja da je Marko Jovanović izvršilac predmetnog krivičnog djela proizilazi iz činjenice da je biološki trag tog okrivljenog pronađen na vatrenom oružju iz koga su oštećeni lišeni života. Za izvršenje predmetnog krivičnog djela korišćeno je vozilo „citroen” C3 reg.br. PG HN 834, u kome su nađeni biološki tragovi okrivljenog Marka Jovanovića, osnovano sumnjivog neposrednog izvršioca, ali i tragovi Janka Vukadinovića, a koje vozilo je okrivljeni Predrag Vukadinović iznajmio, kako se to utvrđuje iz ugovora o iznajmljivanju vozila, kod agencije RT. Ove činjenice ukazuju na osnovanu sumnju da su okrivljeni Vukadinovići zajedno sa okrivljenim Markom Jovanovićem izvršili krivično djelo teško ubistvo, bitno doprinoseći njegovom izvršenju radnjama za koje postoji osnovana sumnja da su ih preduzeli – navodi se u rješenju Vrhovnog suda.

Specijalni tužilac je u predlogu za produženje pritvora poimenično naveo svjedoke koje u daljem toku postupka treba saslušati: Snežanu Krulanović Romanović, Bojanu Tvrdić, Lazara Raičevića, Sabrinu Jelić, Anu Jovanović, Mitra Radulovića, Zorana Šundića i Miletu Jokića. U predlogu je navedeno sa kojim od ovih svjedoka okrivljeni Vukadinovići i Lidija Bulatović imaju blisku komunikaciju.

(Dan)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com