VOĐA ŠKALJARSKOG KLANA KORISTIO LAŽNI PASOŠ: Oni mi rade o glavi, dojavljuju moje kretanje! Uzimaju hiljade eura od mafije, a rade u policiji! - Volim Podgoricu

VOĐA ŠKALJARSKOG KLANA KORISTIO LAŽNI PASOŠ: Oni mi rade o glavi, dojavljuju moje kretanje! Uzimaju hiljade eura od mafije, a rade u policiji!

Vođa “škaljarskog klana” priznao da je koristio lažna dokumenta jer je sumnjao da pojedinci iz policije i službi bezbjednosti kriminalcima iz suprotstavljenog klana daju informacije o njegovom kretanju
Kotoranin Jovan Vukotić (38), vođa “škaljarskoj klana”, priznao je da je tokom putovanja po Evropi koristio falsifikovani makedonski pasoš iz bezbjednosnih razloga, iako nije imao ograničenja zbog kojih ne bi mogao da prelazi granice sa svojom putnom ispravom!

Kako Kurir saznaje, on je rekao da je to učinio jer “pojedinci iz crnogorskih službi bezbjednosti kriminalcima javljaju njegovo kretanje i tako mu ugrožavaju život”.

 

Rade mu o glavi

– Pojedinci iz crnogorske bezbjednosne službe su me stavili na specijalne mjere, i to da bi kriminalcima mogli da dojavljuju moje kretanje – rekao je, kako izvor Kurira otkriva, Vukotić na saslušanju, ali nije otkrio imena policajaca niti kriminalaca koji mu, kako tvrdi, rade o glavi.

Vođa “škaljarskog klana”, podsjetimo, uhapšen je u nedelju u turskom ljetovalištu Antalija, i to naočigled nevjenčane supruge, srpske manekenke Dejane Živković (26). Potom je u ponedeljak protjeran iz Turske i deportovan u Srbiju.

U Drugom osnovnom tužilaštvu saslušan je zbog falsifikovanog pasoša koji je pronađen kog njega na ime Georgije Andonov, sa njegovom fotografijom.

 

Spisak

Inače, Vukotić se ranije oglasio preko crnogorskih Vijesti, tvrdeći da je policija puna kriminalaca sa značkama koji su na platnom spisku mafijaških šefova.

– Znam koji od pomoćnika direktora Uprave policije uzima 20.000 evra mjesečno od kriminalaca i koji je policijski načelnik uzeo 100.000 evra od kriminalaca. Znam i koji je inspektor na platnom spisku mafije već četiri godine – rekao je Vukotić za Vijesti.

Kako je taj dnevnik objavio pre nešto manje od dve godine, vođa “škaljaraca” dostavio je i spisak sa imenima “prljavih” policajaca.

– To su provjereni igrači, duboko upleteni u te aktivnosti. Za njih se godinama zapravo zna ko su, ali ih ta prepoznatljivost ne tera sa funkcija. Gledaju da se što bolje ustoliče i da bolje zarade, jer je policijska plata mala, a treba pratiti trendove – izjavio je on tada i dodao da je jedan od policijskih starešina “dugogodišnji prijatelj sa jednim od vođa neprijateljske grupe”.

Nestali tovar

Podsjetimo, najveći krvavi rat podzemlja, koji je do sada odneo preko 30 života sa obje strane, vodi se između dva klana iz Kotora, “škaljarskog” i “kavačkog”. Oni su, prema informacijama bezbjednosnih službi, bili jedna kriminalna grupa, koja se podijelila 2014. posle nestanka 200 kilograma kokaina iz stana u Španiji koji je koristio Goran Radoman. Radoman je iste godine, kao prva žrtva rata, ubijen u Beogradu.

– Jovan Vukotić, kao ni svi njegovi prijatelji nikada nisu imali veze sa nestankom famoznih 200 kilograma kokaina u nekoj tamo Valensiji. Vukotić je u tom periodu bio na izdržavanju jednogodišnje zatvorske kazne. Dobro se zna ko je i za čiji interes to uradio, pa su im se apetiti povećali i pomislili su da treba pored dužnih i nedužnih da nastave da ubijaju sve redom. Tako su pokušali da ubiju mene i Igora Dedovića i time konačno zavladaju Crnom Gorom. Ne znam samo koju titulu bi nasledili, pošto mi nemamo titule, ali imamo stav i kodeks da prijatelje nesrećno nastradale nikad ne zaboravljamo – naveo je tada Vukotić.

Akcija

U Skadru uhapšen saradnik
Jedan od bliskih saradnika braće Vukotić, Jovana i Igora, za kojim traga crnogorsko tužilaštvo, Erogen Brajović, prije tri dana je uhapšen u Skadru. Kako su preneli crnogorski mediji, on se sumnjiči da je bio na čelu kriminalne grupe koja je planirala likvidacije bezbjednosno interesantnih osoba iz Crne Gore, kao i policijskih funkcionera. Navodno, do njegovog imena došlo se u julu, posle hapšenja takozvane nikšićke grupe, na čijem su čelu Igor Vukotić i Ranko Radulović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com