I zaposleni u Glavnom gradu dio akcije “Let’s do it Montenegro!” - Volim Podgoricu

I zaposleni u Glavnom gradu dio akcije “Let’s do it Montenegro!”

Zaposleni u Glavnom gradu uzeće učestvovali su u akciji „Let’s do it Montenegro!“, koja se povodom obilježavanja Svjetskog dana uklanjanja otpada održava danas na više lokacija u Gradu.

„Glavni grad se i ove godine tradicionalno pridružio akciji Let’s do it Montenegro. Nastavićemo da pružamo bezrezervnu podršku ovim i sličnim inicijativama, međutim, nešto što je u ovom trenutku možda značajnije istaći jeste to da je cilj Glavnog grada i komunalnih preduzeća da se ovakve aktivnosti odvijaju u kontinuitetu . Moramo raditi na podizanju svijesti  građana kao i na podizanju ekološke kulture koja postoji u gradu.

Takođe, moramo shvatiti da otpad koji vidimo u okolini i koji danas i svakog dana zajedno sa komunalnim preduzećima ili individualno pokušavamo čistiti je nešto što smo mi stvorili. Moja poruka bi bila  da moramo svi  poraditi na podizanju ekološke kulture i svijesti  a svi u Glavnom gradu će uvijek imati podršku za akcije ovog tipa”, izjavila je zamjenica gradonačelnika Dr Slađana Vujačić, koja je zajedno sa direktoricom gradskog preduzeća Čistoća Dacom Popović i grupom zaposlenih učestvovala u akciji na jednoj od predviđenih lokacija.

„Ovo je svakodnevni posao naših zaposlenih, a danas se naša kompletna administracija priključila ovoj akciji. Saglasna sam sa zamjenicom gradonačelnika koja je istakla da negdje svi moramo poraditi na tome da se svijest pojedinaca promijeni. Takođe, zahvaljujem gradskoj upravi što su  prepoznali važnost ovog dana, a pogotovo najmlađoj populaciji lokalnog stanovništva koja nam je izašla u susret i priključila se akciji kako bi naš Grad bio ljepši i čistiji“, istakla je direktorica Popović.

Sa lokacije na kojoj su radili zaposleni u administraciji Grada, park šumi u Ulici Španskih boraca uklonjeno je ukupno 184 kese otpada.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com