Home / NOVOSTI / Misija OEBS-a donirala Upravi policije savremenu opremu koju će se koristiti u borbi protiv kriminala

Misija OEBS-a donirala Upravi policije savremenu opremu koju će se koristiti u borbi protiv kriminala

Direktor Uprave policije MUP-a Veselin Veljović i šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori Mariz Davije potpisali su danas ugovor o donaciji na osnovu koje je Misija OEBS-a donirala i danas uručila policiji savremenu tehnološku opremu namijenjenu borbi protiv kriminala.

Opremu, vrijednu 52.000 eura, koristiće Sektor kriminalističke policije u metodama otkrivanja i dokazivanja krivičnih djela i Forenzički centar prilikom analize, pronalaženja i vještačenja prikupljenih dokaza.

Direktor Veljović se zahvalio ambasadorki Davije na dosadašnjoj podršci i prije svega na doniranoj opremi koja je značajna za policiju i kazao da će oprema biti korišćena u borbi protiv kriminala, te da se očekuje da će imati konkretnu primjenu i doprinijeti još boljim rezultatima u borbi protiv savremenih bezbjednosnih izazova koji imaju i regionalnu i međunarodnu dimenziju.

Ambasadorka Davije je izrazila zadovoljstvo realizacijom donacije i kazala da će Misija OEBS-a nastaviti da pruža podršku policiji u jačanju kapaciteta u borbi protiv kriminala, u skladu sa standardima i potrebama naše policije.

Još jednom je konstatovano da je dugogodišnja saradnja Uprave policije MUP-a i Misije OEBS-a u Crnoj Gori bila uspješna i profesionalna, kao i da će se saradnja nastaviti na istom principu partnerskog odnosa, uz realizaciju zajedničkih projekata u obostranom interesu.

Check Also

Drvo mira opet okupilo Barane i brojne goste: Pogledajte kako je bilo u Starobarskoj čaršiji (FOTO)

Od sada Vas omiljeni portal Volim Podgoricu i na android aplikaciji. Instalirajte odmah i uživajte …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *