MLADIĆI JE SPASILI: Djevojčica pokušala da se ubije - Volim Podgoricu

MLADIĆI JE SPASILI: Djevojčica pokušala da se ubije

Učenica T. S. (15) iz Kikinde pokušala je u četvrtak kasno po podne da se utopi u Tisi, nedaleko od gradske plaže u Senti, ali su je u namjeru da sebi oduzme život osujetili Senćani Miloš Bulajić (24) i Tomislav Petrović (25).

Ovi mladići zatekli su se, srećom, nedaleko od mosta i plaže sa bačke obale Tise, kada su primijetili djevojčicu kako ulazi u rijeku, a potom nestaje pod vodom.

Petrović o ovom herojskom činu nije želio da govori, dok je reporter Kurira Bulajića, radnika JP “Putevi Srbije”, zatekao na radnom mjestu, na naplatnoj rampi kod Bačke Topole.

– Kolega i ja smo šetali kraj rijeke. Vidjeli smo da se jedna crnokosa devojčica spušta sa keja i ide prema obali. Na sebi je imala trenerku, majicu i patike. Ništa nije ukazivalo na dramu koja je uslijedila pred našim očima. Da li je to bila intuicija ili nešto drugo, tek predložio sam Tomislavu da za trenutak zastanemo. Na naše iznenađenje, tako odevena ušla je u vodu do kolena i zastala. Kao da je nešto razmišljala. Po mojoj procjeni, nije se zadržala tako duže od minuta. Onda je nastavila da se kreće, a ubrzo i da se davi – prisjeća se Miloš scene koja mu je još pred očima i dodaje:

– Tomislav i ja smo se u magnovenju pogledali i sjurili se niz kej do obale. On je bio u šortsu i skočio je u Tisu prema djevojčici. Uspeo je da je zgrabi. Dodao mi ju je, nakon čega sam je izvukao na obalu. Molila je da ne zovemo policiju.

Prvo što nam je rekla bilo je: “Imam probleme s majkom, nemojte, molim vas, da zovete policiju”. Ispostavilo se da je djevojčica iz Kikinde, da ne zna da pliva, kao i da pohađa jednu srednju školu u Senti – rekao je Miloš.

Spasioci su se oglušili o djevojčicine vapaje i odmah su pozvali policiju.

– Bolje ona da plače neko da je mi nosimo na duši. Ubrzo su se na lice mesta stvorile policija i Hitna pomoć. Pregledali su je i odnijeli u senćansku bolnicu. Tog kasnog popodneva, negde između 19 i 20 sati, na obližnjoj plaži bilo je još nekoliko starijih ljudi. Ko zna šta bi se sa djevojčicom desilo da Tomislav i ja nismo u to vrijeme bili kraj Tise – iskreno priznaje Miloš.

Procedura
Zadržana u bolnici

Devojčica T. S. (15) iz Kikinde hospitalizovana je u Opštoj bolnici u Senti. Kako saznaje Kurir, na telu nema vidljivih povreda. Ona će tamo provesti još nekoliko dana, kako nalaže redovna zdravstvena procedura. U Osnovnom javnom tužilaštvu u Senti potvrdili su nam da su upoznati sa ovim slučajem. Navode da nema elemenata krivičnog dijela.

Kurir

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com