Ovaj čovjek je zajednički dobavljač droge Luki Bojoviću i Jovici Vukotiću, a odao ga je JEDAN ZNAK NA PAKOVANJIMA - Volim Podgoricu

Ovaj čovjek je zajednički dobavljač droge Luki Bojoviću i Jovici Vukotiću, a odao ga je JEDAN ZNAK NA PAKOVANJIMA

Znak bika na kokainu zaplenjenom u Grčkoj, zbog kojeg je raspisana potjernica za Jovanom Vukotićem, povezao je vođu škaljarskog klana sa dobro poznatim dobavljačem kokaina, narko-bosom na Balkanu Goranom Nešićem Cigom.

Dovodjenje_joce_vukotica_na_saslusanje_vesti_blic_unsafe

U razmaku od nepuna tri mjeseca, krajem prošle, odnosno početkom ove godine u Grčkoj je u dvije velike akcije zaplenjeno više od 150 kilograma kokaina zbog kojeg su uhapšena dva Srbina – Martin Matijašević (33), kojeg je grčka policija povezala sa vođom škaljarskog klana, odnosno bliskim saradnikom Luke Bojovića Jovanom Vukotićem, a odmah za njim i Rajko Ninčić Bili (47), desna ruka Gorana Nešića Cige (47), glavnog dobavljača kokaina narko-bosovima na Balkanu.

Goran Nešić Ciga jedan je od najistaknutijih narko-krijumčara Latinske Amerike. Nešić, koji je uhapšen još 2011. a u januaru je izručen Srbiji iz Brazila, označen je kao glavni dobavljač kokaina za srpske kriminalce koji su se bavili švercom tog narkotika i njegovim rasturanjem po Evropi. Najistaknutija imena su Darko Šarić, Dejan Stojanović Keka i članovi grupe “Amerika”. Po svoj prilici, a kako grčke vlasti sumnjaju, drogu iz Latinske Amerike od ovog dobavljača uzimao je i Jovan Vukotić, blizak saradnik Luke Bojovića.

Naime, sumnja se da je droga prokrijumčarena iz Kolumbije i da su hapšenja Matijaševića i Cigine desne ruke usko povezana. Tome u prilog ide znak bika nađen na paketima droge zaplenjenim i kod obojice Srba koji ukazuju na to da je proizvođač kartel iz Kolumbije.

Goran Nešić Ciga
Goran Nešić Ciga

– Vjeruje se da su i količina od 135 kilograma kokaina nađena u stanu u Varkizi, gdje je uhapšen Matijašević, i droga iz fabrike reciklaže u Prevezi deo tovara od 381 kilograma koji je “uvezen” iz Latinske Amerike i bio namenjen džet-setu Soluna i Atine – kazao je izvor “Blica”.

Ukoliko je pretpostavka policije tačna, više od 200 kilograma kokaina iz tog tovara nije zaplijenjeno.

– Ne odbacuje se mogućnost i da je droga završila na narko-tržištu drugih zemalja Balkana. Kokain je velike čistoće i naveliko se prodaje od 32.000 do 60.000 evra po kilogramu, dok u maloprodaji može da dostigne cijenu od 120.000 evra po kilogramu – kaže izvor “Blica”.

Prema podacima bezbjednosnih službi, Vukotić i njegov klan usko sarađuju sa klanom Luke Bojovića, odnosno njegovim saradnikom Filipom Koraćem.

– Jovan Vukotić bio je Lukin kontakt iz Crne Gore za organizovanje krijumčarenja i distribuiranje kokaina iz Latinske Amerike širom Evrope. Nakon što je Bojović uhapšen u Španiji, njegove poslove preuzeo je i nastavio Filip Korać, koji je sa Vukotićem nastavio sa akcijama krijumčarenja kokaina iz Latinske Amerike u Evropu – kaže izvor “Blica”.

U pritvoru mesec dana

Njemu se na teret stavlja falsifikovanje dokumenata za koje je zaprećena kazna do pet godina zatvora. Gde će mu se suditi zbog šverca kokaina u Grčkoj, za sada nije poznato.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com