Slika dječaka koji lije suze dok svira violinu obišla je planetu: Priča iza nje kida srce na milion komada, sada zbog Dijega plače cio svijet (FOTO) - Volim Podgoricu

Slika dječaka koji lije suze dok svira violinu obišla je planetu: Priča iza nje kida srce na milion komada, sada zbog Dijega plače cio svijet (FOTO)

Dijego je fotografisan dok je svirao na sahrani svog mentora.

Dečak iz Brazila Dijego Fražao Torkuato svirao je violinu u gudačkom orkestru “Afro Reggae” i očajnički je želeo da pobjegne od siromaštva te da kao muzičar proputuje svijetom.

Njegova fotografija sa kako svira svoj omiljeni instrument sa suzama u očima pogodila je pravo u srce ljude širom svijeta.

Naime Dijego je fotografisan dok je svirao na sahrani svog mentora Evandra Žoaoa Silve koji mu je pružio nadu u život, da se kroz muziku izvuče iz užasnog okruženja u slamovima Parade de Lukasa gdje je ovaj dječak odrastao, a onda je mučki ubijen u centru Rija.

Dijego je imao teško djetinjstvo, bolovao je od meningitisa od četvrte godine, imao je problema sa plućima i poteškoće sa pamćenjem. Uprkos tome, zahvaljuljući svom mentoru je uspeo da savlada sviranje violine.

Kada je svirao na sahrani, nije mogao da zaustavi suze – i ta fotografija je obišla svijet.

Godinu dana kasnije, 12-godišnji Dijego preminuo je od leukemije.

Prošlo je osam godina od smrti ovog dječaka, a njegova fotografija je jedna od najpotresnijih na svijetu i nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Telegraf

1 komentar

  1. I’d must consult you here. Which isn’t some thing Which i do! I love to reading an article that may get people to believe. Also, appreciate your permitting me to comment!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com