PODGORICA: Za UBISTVO dvojice pripadnika ANB-a plaćeno MILION EURA? - Volim Podgoricu

PODGORICA: Za UBISTVO dvojice pripadnika ANB-a plaćeno MILION EURA?

Zaštićeni svjedok Jadranko Jonski, saslušan je sinoć u Višem sudu u Podgorici pred sudijom za istragu Miroslavom Bašovićem.

Prethodno je predsjednik Višeg suda Boris Savić, odbio zahtjev advokata Save Kostića koji zastupa Željka Radulovića za izuzeće Bašovića.

Saznajemo da se saslušanje Jonskog putem video linka nastavlja 20. septembra u 17 časova.

Saslušanje Jadranka Jonskog, zaštićenog svjedoka u postupku protiv kriminalne grupe Nikšićanina Ranka Radulovića prethodno je odlagano pet puta.

Osumnjičeni Željko Radulović uhapšen je 22. juna ove godine kao član kriminalne grupe koju SDT sumnjiči za planiranje više ubistava, među kojima su navodno i likvidacije visokih zvaničnika tajne službe i tužilaštva.

Osim Radulovića, u grupi su Nikola Mandić, Luka Radulović, Darko Vicković, Nenad Lubura, Radoš Petrušić, Radoje Preradović, Miladin Dedović, Stefan Radulović, ali i Kotoranin Igor Vukotić i albanski državljanin Erogen Brajović. Na spisku osumnjičenih su i Zlatko Matanović iz Skadra i Nikšićanin Stefan Perović.

Zaštićeni svjedok je do sada istražiteljima detaljno ispričao kako je funkcionisala Radulovićeva grupa.

“Jonski” na osnovu čijeg ranijeg svjedočenja su istražitelji razotkrili kriminalnu organizaciju i time uspjeli da spriječe izvršenje nekoliko još likvidacija, razotkrio je ranije u cjelosti i ubistvo bivšeg fudbalera Gorana Lenca.

Na spisku za odstrijel ove kriminalne grupe navodno su bili i bivši službenici Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Duško Golubović i Zoran Lazović, ali i policijski službenik Duško Koprivica i njegov sin.

U obrazloženju Apelacionog suda navodi se da postoji i osnovana sumnja da je okrivljeni Radulović podstrekivao i na izvršenje ubistva pripadnika tzv. “kavačkog klana”.

Zaštićeni svjedok je do sada istražiteljima detaljno ispričao kako je funkcionisla Radulovićeva grupa i otkrio da je za ubistvo dvojice bivših pripadnika ANB bilo plaćeno po pola miliona eura, ali i koliko su koštale glave drugih policijskih službenika i članova njihovih porodica.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com