Veliki broj policajaca danas dao krv! - Volim Podgoricu

Veliki broj policajaca danas dao krv!

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Zavod za transfuziju krvi Crne Gore potpisali su danas Memorandum o saradnji, kojim je zvanično potvrđena dugogodišnja saradnja dvije institucije u zajedničkoj misiji aktivne podrške dobrovoljnom davalaštvu krvi, promociji humanosti i očuvanju zdravlja građana Crne Gore.

Potpisujući Memorandum u ime Ministarstva i Uprave policije, državni sekretar Dragan Pejanović kazao je da se na ovaj način žele afirmisati najveće ljudske vrijednosti i vrline – humanost, solidarnost, požrtvovanost i pomoć drugome u nevolji. Na ovaj način, kako je istakao državni sekretar Pejanović, promoviše se kultura dobrovoljnog davalaštva dragocjene tečnosti koja život znači.

„Povod potpisivanja ovog Memoranduma je obilježavanje 2. oktobra – Dana unutrašnjih poslova, ali moramo istaći da su službenici Ministarstva i Uprave policije uvijek u zdravstvenim ustanovama širom Crne Gore kada je potrebno obezbijediti stabilne zalihe krvi, i spasiti nekome život“ , poručio je državni sektretar Pejanović.

Potpisujući Memorandum u ime Zavoda za transfuziju krvi, direktorica Gordana Rašović je kazala da ovo predstavlja čin ozvaničenja dugogodišnje saradnje Ministarstva unutrašnjih poslova i Zavoda, ali i potvrdu da je Ministarstvo unutrašnjih psolova institucija koja pomaže u razvoju humane aktivnosti i obezbjeđivanju dovoljne količine sigurne krvi za sve građane Crne Gore.

Čestitajući Ministarstvu unutrašnjih poslova predstojeći praznik, direktorica Rašović se zahvalila što je ovaj dan posvećen humanoj aktivnosti davanja krvi koja se odvija na teritoriji cijele Crne Gore i u kojoj učestvuje preko 220 službenika MUP-a i Uprave policije.
Shodno potpisanom Memorandumu, akcije dobrovoljnog davanja krvi će se organizovati kvartalno, a u slučaju potrebe i vanredno.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com