HOROR: Majka i kćerka na zidovima ispisale poslednju poruku, pa prerezale vene: “Sad je smiješno, ali neće biti kad vas stigne kletva” - Volim Podgoricu

HOROR: Majka i kćerka na zidovima ispisale poslednju poruku, pa prerezale vene: “Sad je smiješno, ali neće biti kad vas stigne kletva”

Mada su svi znali da su teški psihički bolesnici, da žive u samoizolaciji i da odbijaju svaku pomoć i saradnju, žitelje Sjenice iznenadila je i rastužila smrt majke i ćerke Radovanke (60) i Ivane (42) Popović iz Sjenice. Navodno, prije nego što su prerezale vene, na zidovima sobe ispisale su nekoliko poruka, a u oproštajnom pismu su optužile svoju užu i dalju rodbinu za loše stvari koje su im se dešavale.

Radovanka i Ivana ubile su se u iznajmljenom stanu u Ulici Jezdimira Lovića tako što su žiletom prerezale vene na rukama, pokazuju prvi rezultati istrage. Da li su istovremeno digle ruku na sebe, ili je prvo u smrt otišla Radovanka pa potom Ivana – još se ne zna. Nije poznato ni koliko dana su mrtve ležale u lokvi krvi dok ih rođak nije pronašao, ali sumnja se da su tu bile najmanje tri dana.

 

– Ovo je poslednja poruka. Tako mora, takav je običaj ljudski, jednom zatvorenik… Sad kad čitate je smiješno, ali neće biti kad te kletva stigne – jedan je od tekstova na zidu.

U oproštajnoj poruci je pisalo: “Sada je došao kraj. Sada mogu svi da odahnu, svi naši rođaci koji su nas nazivali pogrdnim imenima.”

Direktor Centra za socijalni rad u Sjenici Novak Dumić kaže da su Radovanka i Ivana godinama bili korisnici socijalne pomoći i Narodne kuhinje, da su bile psihički nestabilne i vrlo nepovjerljive.

Foto-ilustracija: Pixabay

– Posebno su bile kivne na najbližu rodbinu koja ih navodno nije podržavala – priča Dumić.

– U svima su vidjele neprijatelje i krvnike. A ta ista rodbina i te kako se trudila da im pomogne. Sve su činili da im se približe i olakšaju im život, ali su one svaku pomoć odbijale. Nisu dozvolile da ih smjestimo u stan Centra za socijalni rad. U poslednje vrijeme gotovo da nisu izlazile napolje, nikome nisu htjele da otvore vrata, pa ni gerontodomaćicama koje smo slali da im očiste sobu – naveo je Dumić.

Radovanka je bila u braku sa jednim čovjekom iz Podgorice sa kojim je imala sina. Mladić je preminuo prije godinu dana, zvanično od karcinoma, ali je i on, živeći sa bolesnom majkom i sestrom, bio psihički bolestan. Nakon smrti sina i brata Radovanka i Ivana su se još više samoizolovale i postale još nepovjerljivije – kaže njihova komšinica.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com