,,Međusobno se zadovoljavaju jer je ljepše njima biti homoseksualci nego lovci. Vi ste goveda” - Volim Podgoricu

,,Međusobno se zadovoljavaju jer je ljepše njima biti homoseksualci nego lovci. Vi ste goveda”

Predstavnici Centra za istraživanje ptica najavili su tužbu protiv osobe koja je sa Fejsbuk profila Lovci Ulcinja otvoreno vrijeđala aktiviste te nevladine organizacije – nazivajući ih govedima i homoseksualcima i govoreći im da su “niko i ništa”.

Uvrede su upućene nakon što su aktivisti CZIP-a zbog krivolova prijavili Ognjena Božovića, jednog od tjelohranitelja premijera Duška Markovića.

Božović je nakon toga uklonjen iz premijerove pratnje i raspoređen na drugo radno mjesto u Upravi policije.

“Gospodo iz CZIP-a, vi ste ništa roba vi ste kratko niko i ništa… vi ćete da zabranite lov na prepelicu, vi prvo zabranite vašem kolektivu koji uživaju u ljepote Solane i međusobno se zadovoljavaju jer je ljepše njima biti homoseksualci nego lovci. Vi ste goveda”, piše pored ostalog u objavi.

U mejlu koji je “Vijestima” proslijeđen zajedno sa objavom, piše da je vlasnik profila Tihomir Rakočević – predsjednik Upravnog odbora Javnog preduzeća za uzgoj i zaštitu divljači i aktivista i član Opštinskog odbora DPS.

 
 Da li je Rakočević iza fb naloga vrijeđao i prijetio članovima CZIP-a: Tihomir Rakočević FOTO: DPS

Rakočević je, međutim, negirao da je vlasnik profila i autor objave.

“Profil koriste lovci Ulcinja i članovi lovačkog udruženja Ulcinj, kojih ima oko 50 i ima preko 5.000 prijatelja. Nemam nikakve veze sa objavom niti znam ko je autor, mada se to lako može utvrditi”, kazao je Rakočević “Vijestima”.

Nije htio da komentariše uvrede upućene na adresu CZIP-a.

Aktivnosti CZIP-a sasvim sigurno ne doprinose boljem stanju lovišta širom Crne Gore. Njihov posao sveo se na špijuniranje, nedozvoljeno fotografisanje i snimanje, a evo sad i na politizaciju svega i svačega, pa i objave na jednom profilu”, kazao je predsjednik Upravnog odbora Javnog preduzeća za uzgoj i zaštitu divljači i aktivista i član Opštinskog odbora DPS Ulcinja

“Ne razmišljam na takav način i ne bih o tome sad, ali aktivnosti CZIP-a sasvim sigurno ne doprinose boljem stanju lovišta širom Crne Gore. Njihov posao sveo se na špijuniranje, nedozvoljeno fotografisanje i snimanje, a evo sad i na politizaciju svega i svačega, pa i objave na jednom profilu. Ja se politikom bavim javno i profesionalno za razliku od aktivista te NVO”, kazao je Rakočević.

On je pitao predstavnike CZIP gdje su bili prije dvije godine kada su gorjela lovišta na Adi, Briskoj gori i Bijeloj gori i da li je ikada bilo ko od aktivista došao u JP za uzgoj i zaštitu divljači da pita da li ima problema i da li nešto treba.

“Znam da nije, kao što niko od njih nije posjetio Nevladinu organizaciju Šljuka koja je izgradila profesionalnu fazaneriju sa inkubatorom i do sada sedam puta pustali mlade fazane u ulcinjska lovišta”, kazao je Rakočević.

Iz CZIP-a su kazali da ih ne čudi ponašanje i komentari pojednih u lovačkom sektoru, koji i pored dokaza da se radi o očiglednom kršenju zakona, staju na stranu prekršioca.

“Zaposleni CZIP-a su u ovom slučaju štitili jedan od zakona Crne Gore jednako kao i prepelicu, pa je bitno znati da se ovdje ne radi o našem ćefu, već o borbi za pravdu. Uvrede i prijetnje nam nisu novost i s obzirom od koga dolaze nisu ništa drugo nego potvrda da radimo ispravnu stvar, u šta nikad nismo ni sumnjali”, piše u odgovoru CZIP-a na uvrede sa profila.

Dodali su “da je jasno da ogoljavanje ove problematike mora zatalasati mirno more određenog broja ljudi koji imaju potpunu slobodu da već duži niz godina rade rade šta hoće u crnogorskim lovištima”.

“Osoba koja nam je otvoreno prijetila, biće i tužena”, stoji na kraju reagovanja.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com