Novi internet izazov širi se među djecom i mogao bi da bude NAJSMRTONOSNIJI do sada - Volim Podgoricu

Novi internet izazov širi se među djecom i mogao bi da bude NAJSMRTONOSNIJI do sada

Najgora noćna mora Duan Holingvort se obistinila. Njen jedanaestogodišnji sin Tajler ozbiljno se povrijedio tokom igre sa svojim prijateljima. Toliko ozbiljno da je u bolnicu u Notingemu prevezen uz rotirajuća svjetla i sirenu hitne pomoći.

Oči su mu bila krvave i natečene, na koži čela i područja oko očiju mogli su se vidjeti ljubičasti podlivi i mozak mu je bio natečen. Kombinacija povreda koje je pretrpio bila je toliko rijetka da su ljekari i sestre u bolnici morali da istraže o čemu je riječ prije nego što počeli da liječe Tajlera. Odgovor je ubrzo stigao.

Svojevoljno ili ne, Tajler je učestvovao u novom internet izazovu zlokobnog imena “vrteška smrti”. Dok je Tajler sjedio na vrteški, jedan stariji dječak je zadnjim točkom svog mopeda zavrtio vrtešku. Drugi dječaci su sve ili samo gledali ili snimali svojim mobilnim telefonima.

Sila gravitacije sila kojoj je bilo izloženo njegovo tijelo bila je toliko jaka da se jedanaestogodišnjak onesvijestio. Dječaci i vozač su se razbježali, ostavivši Tajlera da leži na vrtešci. Kako je na Fejsbuku objasnila njegova mama, da nije bilo izvjesnog dječaka Lijama, pitanje je što bi se dogodilo Tajleru koji još leži u bolnici sa nateknućem mozga, prenosi “Jutarnji list”.

”Imam poruku za ološe koji se nazivaju Tajlerovim prijateljima i koji su se grohotom nasmijali kada je ostao bez svijesti i koji ga takvog ostavili u parku – i ja i policija znamo ko ste. Dječak koji je rukovao mopedom je praktično odrasla osoba, ali neću ga imenovati. Želim da se iz dubine duše zahvalim dečku koji se zove Liam i trojici dječaka koji su i ljekarima i meni rekli šta se dogodilo” – napisala je ona uz fotografije svog sina i video incidenta u kojem je Tajler nastradao.

”Moj sin bi mogao da doživi moždani udar ako mu oteklina mozga ne splasne u dogledno vrijeme. Policiji sam predala video incidenta, a moj će mi sin sve opisati čim se oporavi od povreda” – dodala je Tajlerova mama i rekla da ne traži saosjećanje već da samo želi da niko drugi ne pokuša da izvede ovaj izazov.

”Apelujem na sve Jutjubere koji objavljuju opasne šale koje potom jedanaestogodišnjaci imitiraju jer im izgledaju zabavno” – dodala je ona.

“Vrteška smrti” samo je još jedan u nizu smrtonosnih izazova koji se u posljednje vrijeme šire internetom. Među opasnijim su i “izazov Kiki” koji uključuje izlaženje iz automobila u pokretu i “izazov Tide pod” koji uključuje namjernu konzumaciju deterdženta za pranje rublja.

Jedno od pitanja koje se postavlja u ovakvim situacijama je zašto bi se iko ikada odlučio da kopira potencijalno smrtonosnu aktivnost.

U slučaju “vrteške smrti” te izazova “Kiki” i “Tide pod”, riječ je aktivnostima koje pojedincu mogu da donesu određeni prestiž na društvenim mrežama. Osim toga, tu je i faktor konformizma, odnosno uvijek je lakše kopirati aktivnosti kojima se bavi većina. Pojedinac će neminovno u masi pronaći sigurnost i potvrdu za svoje ponašanje, nezavisno da li je ono dobro ili loše.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com