Novi pristupi u liječenju raka - Volim Podgoricu

Novi pristupi u liječenju raka

Naučnici vode konstantnu borbu protiv raka. Dok, sa jedne strane, razvijaju pametne preparate za uništenje ćelija raka, sa druge strane obijaju brave na vratima iza kojih se nalaze metode koje omogućavaju ćelijama imunog sistema da uklone kancerogena tkiva. Fokus je na:

• Novom pristupu
• Pametnim lijekovima
• Manje neželjenih dejstava

Profesor Gökhan Demir, onkolog u bolnici Acıbadem Maslak i doktor Mustafa Canhoroz, klinički onkolog u bolnici Acıbadem Eskişehir objašnjavaju ove pristupe u liječenju od raka.

Profesor Gökhan Demir navodi da je cilj imuno-onkologije da se stimulišu ćelije imunološkog sistema za borbu protiv raka i da se imunološkom sistemu omogući da uspostavi kontrolu nad rakom.

Predviđa se da će za 10 godina na svakih 100 pacijenata koji boluju od tumora njih 60 osjetiti poboljšanje od imuno-onkoloških tretmana. Ovi ljekovi ne prouzrokuju gubitak kose, niti mučninu. Sada pacijenti mogu da prime najefikasnije ljekove a da pritom ne moraju da prolaze kroz pokušaje i poraze, a mogu se i zaštititi od neželjenih dejstava.U ovom momentu, ljekari specijalisti mogu da primijene ciljano liječenje u 20% slučajeva raka dojke i želuca. Taj procenat varira od 3 do 10% u nekim podvrstama raka pluća. U 50% slučajeva raka debelog crijeva moguće je otkriti mutaciju i primijeniti liječenje u skladu sa njom.

Profesor Demir takođernavodi da to predstavlja revolucionarni novi proizvod u vrstama liječenja koje uključuju stimulaciju imunog sistema i kaže: “Nakon primjene na melanomima, vrsti raka kože, vidjeli smo da su ljekovi inhibitori veoma efikasni u liječenju od raka, kao i u primjenama kod raka pluća. Trenutno se sprovodi veliki broj istraživanja u borbi protiv raka stimulacijom imunološkog sistema u grupama multipnih tumora, uključujući rak dojke, prostate, pankreasa i mnoge druge”.

Doktor Mustafa Canhoroz rezimira postupak u konvencionalnoj hemoterapiji na sledeći način: „Hemoterapija nema nikakve određene ciljeve. Primijenjeni ljekovi šire se kroz organizam i utiču na zdrave ćelije u postupku diobe, ne razlikujući ove ćelije od kancerogenog tkiva.”

Više informacija možete pronaći putem linka: http://www.acibademinternational.com/treatment/cancer-treatment-oncology/treatment-methods/medical-oncology/

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com