OD UDARCA PAO NA VOZILO: Podgoričanin OBLIVEN KRVLJU završio u Urgentnom centru! - Volim Podgoricu

OD UDARCA PAO NA VOZILO: Podgoričanin OBLIVEN KRVLJU završio u Urgentnom centru!

incidentu ispred šoping centra Mol of Montenegro juče je prvo došlo do verbalnog, a potom i fizičkog obračuna između komunalnog policajaca Ivana Brajovića i Podgoričanina Mladena Nikača. Nikač je obliven krvlju završio u Urgentnom centru, gdje mu je konstatovan prelom nosa. O ovom incidentu oglasila se Uprava policije.

– Oko 10:30 časova kod TC Gintaš u Podgorici došlo je prvo do verbalnog konflikta, a zatim i fizičkog sukoba između komunalnog policajca I.B. i službenika Direktorata za vanredne situacije MUP-a M.N. a povodom službenih radnji komunalne policije u vezi sa parkiranjem vozila koje pripada M.N. Službenik M.N. nije bio na dužnosti. Oba lica, M.N. i I.B, su događaj prijavila CB Podgorica. U prijavi M.N. je naveo kako je napadnut od strane I.B, dok je I.B. u službenoj zabilješci dostavljenoj CB Podgorica naveo kako ga je napao M.N. M.N. je u događaju zadobio tešku tjelesnu povredu – lom nosne kosti sa dislokacijom, koja je nakon događaja konstatovana u medicinskoj ustanovi.

PODGORICA: Komunalni policajac pretukao policajca kod Gintaša?

I.B. je, prema informacijama kojima raspolažemo, u popodnevnim časovima takođe pristupio u medicinsku ustanovu. Na licu mjesta je izvršen uviđaj. O izjavama M.N. i I.B. i do sada utvrđenim činjenicama je upoznat nadležni tužilac. Slijede dalje mjere i radnje u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom – saopštili su iz Uprave policije.

Kako su ispričali očevici, do incidenta je došlo nakon što se Nikač navodno nepropisno parkirao, komunalni policajac napisao prijavu i ostavio ispod brisača, a on je zgužvao i verbalno napao službenika Komunalne policije.
Do obračuna je došlo u dijelu ka Lepoj Kati, a na vozilu u čijoj se blizini sve dešavalo bilo je tragova krvi.

–Vidjeli smo da je momak zgužvao zapisnik i bacio ga ispred policajca. Dobio je udarac i oblila ga je krv. Pao je na vozilo parkirano pored. I po tom vozilu vidi se krv. Došla je policija i uradila izviđaj. Povrijeđenog momka odveli su u Urgentni centar – pričaju očevici.

Iz Komunalne policije na čijem čelu je Goran Janković istakli su da je juče kod Gintaša napadnut komunalni policajac u toku vršenja svojih radnih obaveza i na radnom mjestu.

– Podsjećamo javnost da ovo nije prvi napad na Komunalnu policiju tokom njihovog radnog vremena i obavljanja redovnih aktivnosti za koje ih plaćaju građani. Čitav slučaj je prijavljen nadležnim organima koji će u daljem postupku utvrditi činjenično stanje. Nakon sagledavanja i analize trenutne situacije u oblasti saobraćaja u mirovanju Komunalna policija, pored redovnih aktivnosti, intenzivirala kontrolu i nadzor u oblasti saobraćajnog reda u Glavnom gradu, o čemu je više puta obavještavala javnost. Za period od 14. septembra do 17. septembra, dakle u protekla četiri dana komunalni policajci su radi nepropisnog parkiranja izdali 375 prekršajnih naloga. Ovakvi napori Komunalne policije su naišli na odobravanje i podršku građana, jer je pojava nepropisnog parkiranja i zaustavljanja, proizvodila realne smetnje u odvijanju saobraćaja i utiče na ukupnu situaciju bezbjednosti odvijanja saobraćaja, uništavanja zelenih površina, biciklističkih staza, saobraćajne signalizacije te parkovskog i drugog mobilijara – ističu iz Komunalne policije.

Direktor Urgentnog centra Nermin Abdić kazao je da su juče primili i zbrinuli povrijeđenog Mladena Nikača.
– Nikač je zadobio teške tjelesne povrede. U pitanju je prelom nosa. Pacijent je zbrinut od strane ORL u Urgentnom centru – ističe Abdić.

Inače, ovo nije prvi incident između komunalnih policajca i građana. Prema izvještaju od prošle godine u sedam slučajeva podnijete su prijave zbog sprečavanja, omalovažavanja ili napada na službena lica u jednom slučaju je komunalni policajac lakše, a u drugom teže povrijeđen.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com