OPTUŽENI ZA UBISTVO: Ne mogu prihvatiti Azru Jasavić kao advokata, nije ispunila moja očekivanja - Volim Podgoricu

OPTUŽENI ZA UBISTVO: Ne mogu prihvatiti Azru Jasavić kao advokata, nije ispunila moja očekivanja

Suđenje Pljevljaku Emiru Sarvanu, optuženom za ubistvo tetke Durije Pojatić krajem oktobra prošle godine u njenom stanu u Podgorici, opet je odloženo juče u Višem sudu u Podgorici, jer je okrivljeni odbio da iznese odbranu dok ne dobije advokata kojeg želi. Uz to, tražio je izuzeće sudskog vijeća, ali i da mu se sudi pred Osnovnim sudom.

On je zahtijevao da mu sud dodijeli novog advokata odbijajući da ga zastupa advokatica Azra Jasavić koja mu je dodijeljena po službenoj dužnosti. Sutkinja Vesna Moštrokol je pokušavala optuženom da objasni da ne može sud da angažuje branioca, te da mu je država već dodijelila advokata, no Sarvan je i dalje insistirao na tome da Jasavić ne ispunjava njegova očekivanja i odbija da iznese odbranu dok ne dobije advokata kog želi.

“Ja sam htio da angažujem dva advoakta, ali nemam načina da ih zovnem. Sud je trebalo da ih obaveže, a j a sam im dva puta poslao molbu. Ne mogu prihvatiti Azru Jasavić kao branioca po služenoj dužnosti jer nije ispunila očekivanja, nisam zadovoljan njenim dosadašnjim angažmanom. Ja tražim sada izuzeće cijelog sudskog vijeća i hoću da mi se sudi pred Osnovnim sudom, hoću tamo da prebacim predmet”, naveo je Sarvan.

U optužnom aktu državne tužiteljke VDT-a u Podgorici Tatjane Begović, Sarvan je 30. oktobra 2017. u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici, na svirep način sa umišljajem ubio Duriju Pojatić, na način što je u njenom stanu više puta udarao kutlačom, kao i nogama i rukama u predjelu glave i tijela.

Dnevne novine

2 komentara

  1. I like what you guys are up too. Such intelligent work and reporting! Carry on the excellent works guys I¡¦ve incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my web site

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com