PODGORICA: Građani plaćaju greške Miomira Mugoše - Volim Podgoricu

PODGORICA: Građani plaćaju greške Miomira Mugoše

Pravni zastupnik Rista Drekalovića, vlasnika KIPS-a, Predrag Savić rekao je da Vlada još nije otvorila razgovor oko visine naknade koju je dužna da isplati na osnovu presude Evropskog suda za ljudska prava.

Evropski sud je utvrdio da je Crna Gora prekršila pravo na pravično suđenje, na imovinu i na djelotvorni lijek Drekaloviću jer mu je bivši gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša 2005. stopirao gradnju trgovačkog centra na Starom aerodromu.

Vlasniku KIPS-a sud je dodijelio samo sudske troškove, dok je za odštetu od 30 miliona ostavio mogućnost Vladi Crne Gore da se dogovori sa njim i obavijesti o tome Starzbur kako bi donio konačan stav.

Vlada, prema nezvaničnim inforomacijama “Vijesti”, očekuje da će u pregovorima izdejstvovati manju odštetu.

“Svota od preko 30 milona eura štete nije paušalno određena, već uz pomoć eminentnih vještaka i ugledne revizorske kuće. U pregovorima ako, do njih dođe, jer na potezu je Vlada Crne Gore, ključnu ulogu imaće gospodin Risto Drekalović, a mi ćemo mu pružiti najkvalitetniju pravnu i stručnu pomoć”, rekao je advokat “Vijestima”.

On dodaje da “od momenta kada je njegova kancelarija dobila presudu Evropskog suda u Strazburu, njegovi saradnici i on prate predmet, jer predmetna odluka ima karakter međupresude, a tek slijedi najvažniji dio, utvrđivanje visine pravične nadoknade, odnosno naknade štete”.

“Tako da smo spremni za sve moguće rasplete i situacije. Kao dokazano uspješan i ozbiljan privrednik i domaćin gospodin Drekalović, će i dalje vrlo strpljivo i odmjereno čekati rasplet događaja i zasad bez oglašavanja u javnosti”, navodi advokat.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com