PODGORIČANIN SLUČAJNA ŽRTVA: Još se ne zna ko je ispalio smrtonosne hice - Volim Podgoricu

PODGORIČANIN SLUČAJNA ŽRTVA: Još se ne zna ko je ispalio smrtonosne hice

Ni nakon više od godinu dana ne zna se ko je iz automatske puške ispalio smrtonosne hice u Podgoričanina Ivana Nedovića, slučajnu žrtvu rata zavađenih crnogorskih klanova.

U rafalnoj paljbi ranjen je i kontroverzni Podgoričanin Milić Minja Šaković koji je sjedio za stolom u kafeu Auto Zete sa Nedovićem i za koga istražitelji vjeruju da je bio prava meta napada.

O pomacima u istrazi nijesu željeli da govore u Višem državnom tužilaštvu, saopštavajući da ubicu i dalje vode kao NN osobu.

„Obavještavam vas da je u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran predmet povodom događaja kada je od strane NN lica lišen života I.N., dok je lice M.Š. tom prilikom zadobilo povrede i predmet se nalazi u fazi izviđaja. Takođe vas obavještavam da je u ovom tužilaštvu formiran predmet protiv D.S. i V.L. zbog krivičnog djela prikrivanje i nakon završenog izviđaja, predmet je dostavljen na dalje postupanje Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću“, saopštila je „Vijestima“ portparolka Višeg tužilaštva, državna tužiteljka Lepa Medenica.

Ono što je sigurno da je i ovo ubistvo povjereno plaćenim ubicama, koje klanovi obično angažuju iz zemalja regiona, uglavnom iz Bosne.

Policija je u protekloj godini u više navrata uspijevala da osujeti planirana ubistava članova narko klanova.

A tog 8. septembra sivi BMW inostranih registarskih oznaka oko 12.30 sati zaustavio se ispred objekta Auto Zete, a sa suvozačevog mjesta izašao je maskirani mušakarac, dotrčao do bašte lokala ograđene staklom i iz automata ispalio rafal koji je pokosio Nedovića i Šakovića za kafanskim stolom.

Dobro obaviješteni izvor “Vijesti” tvrdio je da je Šaković, navodni član škaljarskog kriminalnog klana preživio zahvaljujući bratu Marku, koji se bacio preko njega i oborio ga na pod.

Šaković je navodno toga dana došao da mu operu automobil i okončanje tog posla čekao je u kafiću koji posluje u okviru Auto Zete, koje je vlasništvo oca pokojnog Nedovića. Po nalogu istražitelja uslijedilo je spektakulrano hapšenje Tivćanina Dragana Stojkovića i Vladimira Lemajića za koje se u prvi mah vjerovalo da su povezani sa ubistvom Nedovića, označavajući ih kao saučesnike. Nakon saslušanja u Višem tužilaštvu na teret im je stavljeno krivično djelo prikrivanje, zbog čega je predmet proslijeđen nikišićkom tužilaštvu na dalje postupanje.

Lemajić i Stojković su ispitivani u vezi prodaje BMW-a koji su ubice koristile.

Istražitelji pokušavaju da otkriju ko je sve kupovao sporni automobil, jer ga navodno oni nijesu direktno prodali ubicama.

Pokušaj ubistva Šakovića nastavak kokainskog rata?

Pokušaj ubistva Šakovića navodno je nastavak kokainskog rata koji bjesni već četvrtu godinu.

Dva kotorska kriminalna klana – kavački i škaljarski ratuju od kraja 2014. godine, kada je u Španiji nestao tovar sa 200 kilograma droge.

Prva žrtva kokainskog rata bio je Cetinjanin Goran Radoman, ubijen u februaru 2015. godine.

Istražitelji vjeruju da je dio do tada jedinstvenog klana optužio Cetinjanina za nestanak droge u Valensiji, zbog čega su i počeli sukobi.

Od tada je ubijeno više od 20 osoba, a rat se preselio i na ulice gradova regiona.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com