Snimak razbjesnio svijet: Ovo je Maduro, a ovo je glad - Volim Podgoricu

Snimak razbjesnio svijet: Ovo je Maduro, a ovo je glad

Dok se predsjednik Venecuele Nikolas Maduro časti odreskom koji mu je pripremio popularni Nusret Gokče, narod u Venecueli gladuje.

Tako glase mnogi novinski natpisi svjetskih medija nakon što je objavljen snimak na kojem Maduro uživa u kulinarskim sposobnostima takozvanog “Salt Bae“.

Snimak iz Gokčeovog restorana, gdje ovaj slavni kuvar, poznat po svojoj teatralnosti, ali izuzetno vještoj pripremi mesa, već su obišle svijet, a u Venecueli je izazvao bijes.

Gokče je izgleda to shvatio, pa je izbrisao snimke koje je objavio na Instragramu, ali kasno. Na njemu se vidi da Gokče priprema meso ispred Madura, poklanja mu majicu sa svojim likom, dok ovaj puši cigaretu i čeka luksuzno jelo.

Snimak međutim, kako ocjenjuju mnogi, postaje još sramotniji kada se stavi u kontrast sa prizorima bijede, gladi i ponižavanja na koje su stanovnici Venecuele natjerani da ne bi gladovali – skupljanje trulog povrća sa pijaca i kupovina trulog mesa, između ostalog.

Snimak koji to pokazuje napravio je Kanal 4. Kratak film pokazuje sa jedne strane gladne i siromašne koji kupuju meso koje se pokvarilo nakon što su zamrzivači prestali da rade zbog restrikcije struje.

“Situacija je očajna. Sitniš koji zaradimo nije dovoljan ni za šta. Kupiš ono što možeš“, kaže jedan kupac.

Skoro 90 odsto građana danas živi u siromaštvu iz kojeg su i nekada Čavez i Maduro obećali da će ih izbaviti. 64 odsto stanovništva gladuje i ljudi su zbog nestašice hrane u prosjeku izgubili 11 kilograma tjelesne težine.

Procjenjuje se da je od 2015. Venecuelu napustilo 2,3 miliona ljudi.

Maduro danas za sve krivi zavjeru zapadnih kapitalističkih sila predvođenih SAD.

Maduro je međutim priznao na televiziji da je jeo u luksuznom istanbulskom restoranu.

“Tamo u Istanbulu jeli smo u famoznom restoranu. Nusret, odavde pozdravljam Nusreta. On nas je lično uslužio. Razgovarali smo, dobro se proveli s njim. Vrlo ugodan čovjek. Vrlo veseo. On voli Venecuelu, rekao mi je više puta da voli Venecuelu i da joj se divi“, naveo je Maduro.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com