NEZAMISLIVA TUGA: Dječak iz Danilovgrada preminuo na treningu - Volim Podgoricu

NEZAMISLIVA TUGA: Dječak iz Danilovgrada preminuo na treningu

Smrt mališana L. D. u Danilovgradu, posljednja u nizu tragedija ove sedmice u Crnoj Gori, pišu ,,Novosti”.

Ponedjeljak je u Crnoj Gori protekao u znaku tri tragedije, gotovo nezabilježene na ovim prostorima. Crna serija je okončana tragedijom u Danilovgradu, gdje je na treningu u karate-klubu umro osmogodišnji dječak L. D. pišu ,,NOVOSTI”.

Kako saznajeovaj list, dijete je uobičajeno došlo na trening, gdje mu je u jednom momentu pozlilo. U pomoć mu je priskočio trener, dok je u sali zavladala panika među djecom. Vrlo brzo dječak je prebačen u Dom zdravlja u Danilovgradu, odakle je hitno transportovan u Dečju kliniku Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici. Nažalost, ljekari su mogli samo da konstatuju da je mališan doveden bez životnih funkcija.

Po nalogu nadležnog tužilaštva u Kliničkom centru Crne Gore u utorak je urađena obdukcija tijela nesrećnog mališana. Prema nezvaničnim saznanjima, dijete je umrlo zbog srčanih tegoba, koje se do kobne noći nisu manifestovale.

Obdukcioni nalaz biće uskoro dostavljen tužilaštvu, ali, ovo je, nema sumnje, surova opomena svima koji se bave sportom da su lekarski pregledi djece, ali i starijih takmičara, obavezni.

Nekako u isto vrijeme kada se desila tragedija u Danilovgradu, na Durmitoru, tačnije u rejonu Uvita greda, poginuo je državljanin Ruske Federacije Anton Verkhovski (34), koji je planinario sa svojim sunarodnicima.

– Dobili smo poziv za intervenciju preko Direktorata za vanredne situacije MUP, kojima je pomoć zatražila grupa planinara koja boravi na Durmitoru. Naša ekipa je u 19.50 krenula u akciju spasavanja, ali, za planinara iz Rusije nije bilo pomoći – saopšteno nam je u utorak iz Gorske službe spasavanja Crne Gore, čiji pripadnici prethodnih nekoliko mjeseci imaju pune ruke posla.

Novosti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com