“Trebaju nam roboti i letjeći automobili, ja ću da molim i tražim” - Volim Podgoricu

“Trebaju nam roboti i letjeći automobili, ja ću da molim i tražim”

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić kaže da je toj zemlji potrebno da “uđe u kolo” Četvrte industrijske revolucije i da će učiniti sve da moderne tehnologije dovede u Srbiju.

Predsjednik Srbije je u Tjenđinu, gdje je prisustovao otvaranju “ljetnjeg Davosa”, Istakao da je o modernim tehnologijama i inovativnosti govorio i kineski premijer Li Kećijang na skupu.

“Postavili su robote, kaže da mogu da prepoznaju deset tipova emocija kod čoveka. To je vještačka inteligacija, to u svijetu pobjeđuje. Ja ću da molim i tražim, možda neću ništa da uspijem, ali ako uspem – znam da sam mnogo toga uradio za Srbiju”, rekao je Vučić u kontekstu najavljene posjete Si Đinpinga Srbiji.

Vučić je kazao da je srećan što je uspio da dovede u Novi Sad Razvojni istraživači centar Kontinentala, kao i zbog više takvih kompanija, ali toga treba još više.

“Trebaju nam roboti. Potrebni su nam letjeći automobili, čipovi, sve ono za šta smo se borili i mučili, a nismo uspijevali. Danas imamo u softverskoj industriji izvoz veći od milijardu eura. Već smo nešto uspjeli”, kazao je Vučić prilikom posjete Kini, prenosi Tanjug.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com