,,Mama, ne mogu da izdržim, ubiću se” - Volim Podgoricu

,,Mama, ne mogu da izdržim, ubiću se”

Srpski ministar prosvjete Mladen Šarčević rekao je da će slučaj psihičkog maltretiranja učenika sedmog razreda OŠ “Rade Končar” u Zemunu biti detaljno istražen.

Mediji su prethodno objavili da im se majka požalila da njenog sina svakodnevno psihički maltretiraju trojica učenika iz odjeljenja i da je njen sin rekao da želi da se ubije.

“Dao sam naloge da se prikupi sva dokumentacija. Novi zakon nalaže da škola, Centar za socijalni rad ili neko drugi mogu da pokrenu proceduru protiv roditelja onih učenika koji vole da maltretiraju druge”, rekao je Šarčević.

Ministar kaže da će vidjeti šta je sve škola uradila, da li je pozvala roditelje i skrenula im pažnju na cio slučaj. “Baviću se ovim slučajem onako ljudski, kao što se bavim svaki put kada saznam da negdje ima nasilja”, rekao je Šarčevć.

On je dodao da promjena odjeljenja može biti rješenje. “Promjena sredine, smjene ili odjeljenja nekada se pokaže kao blagorodna. To znam kao pedagog, iz prakse”, rekao je Šarčević.

Majka je ispričala da njenom sinu vršnjaci svakoga dana govore da je sitan, glup i siromašan, rugaju mu se što nema oca, što nema patike od 120 eura…

Zbog toga je on, kako je navela majka, prije neko veče rekao: “Mama ja ne mogu da izdržim, ubiću se.”

B92

1 komentar

  1. An interesting discussion is worth comment. I believe that you must write extra on this topic, it may not be a taboo subject but generally people are not sufficient to talk on such topics. To the next. Cheers

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com