PODGORICA: Evo kako je danas čišćen naš grad (FOTO) - Volim Podgoricu

PODGORICA: Evo kako je danas čišćen naš grad (FOTO)

Shodno operativnom planu, ekipe Čistoće su uz angažovanje mehanizacije danas u prvoj smjeni čistile nelegalno formirana odlagališta otpada oko kontejnera i sa javnih površina u naselju Konik i opštini u okviru Glavnog grada Golubovci, dok je juče mehanizacija bila angažovana  u naseljima Stari aerodrom, dijelu Konika, Maslinama i Tološima.

Od početka nedjelje ekipe našeg Društva obavljaju pojačane aktivnosti na poslovima održavanja javnih površina na Starom aerodromu, uz putni pravac od Rogama do Pričelja, u ulicama Španskih boraca na Koniku i Goce Delčeva u Maslinama, Staroj Varoši, Donjoj i Gornjoj Gorici i dijelu grada preko Morače.

Na ovim lokacijama je, pored radnika koji u sklopu svakodnevnih poslova održavaju javne površine, svakog dana angažovana dodatna grupa sa ciljem detaljnog uređivanja ovih prostora.

Realizacijom ovih aktivnosti, sa pomenutih lokacija je za tri dana sakupljeno više od 300 kesa otpada odloženog uz navedene ulice i na javne površine.

Poslovi pojačanog održavanja juče su obavljani u Ulici Kralja Nikole, gdje je pored angažovanja autočistilice, grupa radnika radila na ručnom uklanjanju nagomilanog otpada i zemlje uz saobraćajnice.

Ove aktivnosti danas su nastavljene u dijelu grada preko Morače, u ulicama Vasa Raičkovića, 13 jula, dijelu Moskovske, Nikca od Rovina i Mila Radunovića.

Grupa radnika je u navedenim ulicama manuelno uklanjala otpad i lišće, a bila je angažovana i autočistilica, kako bi se ovi poslovi što kvalitetnije realizovali.

Pražnjenje kontejnera se na teritoriji Glavnog grada vrši redovno, prema utvrđenoj dinamici.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com