POZVALI NA SMJENU TRIDESETOGODIŠNJE OPOZICIJE: Demokrate i Milačić pričali o saradnji? - Volim Podgoricu

POZVALI NA SMJENU TRIDESETOGODIŠNJE OPOZICIJE: Demokrate i Milačić pričali o saradnji?

Čelnici Demokratske Crne Gore i Prave Crne Gore neformalno su razgovarali o mogućoj saradnji dviju partija, saznaju “Vijesti”. Iz partije, koju predvodi Aleksa Bečić , tvrde da nije bilo nikakvih kontakata, dok iz stranke Marka Milačića navode da nije bilo formalnih predloga za saradnju.

Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti” visoki funkcioneri dviju partija razgovarali su o neformalnoj saradnji, ali konkretnog dogovora nije bilo. Generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović tvrdi da nije bilo nikakvih kontakata sa Milačićevom partijom.

“Nikakvih kontakata povodom političke i međupartijske saradnje sa bilo kojim političkim subjektom na političkoj sceni Crne Gore nije bilo, pa ni sa Pravom Crnom Gorom. Razlike između nas i Prave Crne Gore postoje, ali je mladost zajednički imenitelj, tako da im želimo svu sreću na putu ostvarenja zajedničkog cilja – rušenja režima”, kazao je Bogdanović za “Vijesti”, ističući da su “mladi, neukaljani i neopterećeni ljudi budućnost ove zemlje i da nema smjene vlasti bez smjene generacija”.

“Zato smo ovih dana i mi i Prava Crna Gora obasuti salvom uvreda i ružnom političkom paljbom od strane onih koji nas zajedno sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) trideset godina drže u okovima”, tvrdi Bogdanović.

Iz Prave Crne Gore su kazali da nije bilo formalnih predloga za saradnju sa Demokratama, ističući da se u toj partiji zalažu za slogu unutar opozicije.

“Zalažemo se za najbolje odnose u opoziciji, pogotovo u vrijeme kad su teške riječi i optužbe postale manir pojedinih opozicionih adresa. Kao mlada partija kojoj je isključivi cilj i interes demokratska smjena tridesetogodišnje vlasti, sasvim sigurno, nećemo učestvovati u opozicionim ratovima. S druge strane, stav koji smo proklamovali još pri osnivanju Prave Crne Gore jeste da, uz dužno poštovanje starijih kolega, do željenih promjena može doći isključivo smjenom generacija, odnosno sa novim licima, čistih biografija. Formalnih predloga za saradnju nije bilo ni sa jedne strane”, kazala je “Vijestima” portparolka Prave Crne Gore Isidora Krsmanović, navodeći da Prava Crna Gora i Demokrate nemaju iste stavove po određenim političkim pitanjima, ali to ne znači da ne uvažavamo jedni druge.

“Potpuno smo svjesni da do promjena može doći isključivo opozicionim jedinstvom. Ruka Prave Crne Gore biće ispružena Demokratama, ali i svim dobronamjernim i dokazano-opozicionim partijama, jer se ne vodimo filozofijom-jedino mi valjamo, a svi ostali su loši”, kazala je Krsmanović.

Vijesti

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com