Glavni grad traži od Kliničkog 650.000 eura komunalija za novu infektivnu kliniku - Volim Podgoricu

Glavni grad traži od Kliničkog 650.000 eura komunalija za novu infektivnu kliniku

Iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) zatražili su od Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT) da poništi odluku da za izgradnju Klinike za kožne i infektivne bolesti za komunalno opremanje građevinskog zemljišta treba da plate 654.400 eura.

Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine Glavnog grada donio je rješenje u julu ove godine da KCCG za izgradnju Klinike za kožne i infektivne bolesti treba da plati pomenuti iznos, a na osnovu obračuna koji je uradila Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice.

Iz KCCG su u žalbi Ministarstvu naveli da je u rješenju Sekretarijata pogrešno primjenjeno materijalno pravo i da je nezakonito.

“Jer u postupku donošenja rješenja nije pravilno i potpuno utvrđena činjenica, a to je da li je predmetna lokacija, koja se nalazi o obuhvatu uređenog građevinskog zemljišta, privedena namjeni, a što je bio preduslov za pravilnu primjenu materijalnog prava”, navodi se između ostalog u žalbi.

Naglašeno je da je Sekretarijat da je poštovao zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata “trebalo da donese rješenje kojim KCCG oslobađa plaćanja komunalija”.

“Zakonom je propisano da investitor ne plaća naknadu za objekte od opšteg interesa, a za koje se smatraju putevi, objekti za obrazovanje, zdravstvo, kulturu, sport…”, navodi se u obrazloženju žalbe.

Istaknuto je da je nesporno da je izgradnja Klinike za kožne i infektivne bolesti, u svakom smislu te riječi, predstavlja objekat od opšteg interesa.

“Predlažemo da drugostepeni organ, nakon uvida u cjelokupne spise, donese rješenje kojim će usvojiti žalbu i poništiti rješenje Sekretarijata i predmet vratiti na ponovni postupak”, istaknuto je u žalbi.

Iz MORT-a nijesu odgovorili na pitanje “Vijesti” šta su uradili povodom žalbe KCCG, a početkom marta su dali saglasnost na idejno rješenje Klinike za kožne i infektivne bolesti, projektovanoj na urbanističkoj parceli broj 14.

Idejno rješenje za zgradu nove klinike projektovala je, kako je navedeno, firma iz Danilovgrada “Ing invest”, a glavni državni arhitekta je dao pozitivno mišljenje.

Postojeća Klinika za infektivne bolesti, kako piše u dokumentaciji, godinama nema dovoljno smještajnih kapaciteta, a ima nekoliko odjeljenja.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com