KAD PRELIJEPA MINJA (24) SKINE KACIGU, SVI ZANIJEME! Ono što ona radi u slobodno vrijeme, ostavlja bez daha (FOTO) - Volim Podgoricu

KAD PRELIJEPA MINJA (24) SKINE KACIGU, SVI ZANIJEME! Ono što ona radi u slobodno vrijeme, ostavlja bez daha (FOTO)

Minja Cvetanović (24), ljepotica iz Smedereva razlikuje se u mnogome od današnjih djevojaka. Dok se ostale šminkaju, izlaze, putuju na egzotične destinacije, ona pere svoj motor i opremu od blata, provodi veći dio dana u garaži, i bavi se sportom od kojeg prezaju i najsnažniji muškarci – trenira Hard enduro.

Iako je diplomirani ekonomista u oblasti turizma i hotelijerstva, vožnja motora je njena najveća ljubav, a za “Telegraf.rs” Minja je ispričala šta podrazumijeva sport kojim se bavi i kako se odlučila baš za njega.
– Motor vozim od svoje sedamnaeste godine, međutim šta je “hard enduro” shvatila sam tek prošle godine kada sam otišla na trku. Do tada mogu slobodno reći, nisam imala jasnu percepciju koliko je to ustvari teško i koliko vježbe i truda zahtijeva. Od tada aktivnije vježbam i trudim se da unaprijedim svoju tehniku enduro vožnje – objasnila nam je Cvetanović.

Minja na motoru Foto: Jovan Velojic

Kako nam je Minja objasnila “hard enduro” je vrsta moto sporta koji podrazumijeva vožnju motora po nepristupačnim terenima. Ovaj sport od vozača zahtijeva dobru fizičku spremnost, ali i jaku psihihičku pripremu kako bi izdržao do kraja i završio trku.

Ispod kombinezona i kacige krije se prava ljepotica Foto: Jovan Velojic

– Čar “hard endura” je i u tome što vozači ne znaju unaprijed trasu kojom će voziti, pa u svakom trenutku moraju da se snađu i prilagode terenu. Tokom trke, vozači prelaze rijeke, voze po kamenju, voze preko palog drveća, penju visoke i strme uspone. Neke trke se voze i više dana, pa je to dodatna otežavajuća okolnost za vozača. Meni, zato što to veoma volim adrenalin to ne predstavlja problem uopšte, ali potrebne su velike pripreme kako bi mogla da izdržim i završim trku. Kao svoj najveći uspjeh u ovom sportu smatram to što sam uspjela da završim najtežu, trodnevnu trku u Srbiji – Xross Challenge na Tari – ističe Minja.

Minja se redovno takmiči Foto: Jovan Velojic

Ova, na prvi pogled nježna i krhka djevojka, tokom trke mora popraviti motor ako do kvara dođe, mora u svakom momentu biti pribrana i spremna na najzahtjevnije stvari, ali i da ukoliko padne kiša dodatno pazi na to da se ne povrijedi.

Minja Cvetanović Foto: Jovan Velojic

– Prvi dan trke se uglavnom vozi prolog. On se sastoji od raznih prepreka koje zahtijevaju poznavanje tehnike, pa tako treba preskočiti balvane, kamenje, voziti po gumama. Nekada se nakon prologa odmah vozi i dio trke koji podrazumijeva kilometre po šumi i planini. Nakon tog prvog dana,veoma je bitno da se motor pregleda, poprave neki kvarovi ako ih ima, i da se motor dobro pripremi za dane koji slijede. Ostalih dana se ustaje rano jer se uglavnom stratuje oko 8-9 sati. Zbog težine i kilometara koje treba savladati trke često dugo traju. Nerijetko se dešava da se vozi po kiši koja neprestano pada, pa sve to dodatno otežava već težak teren – objašnjava ona.

Za ovako zahtjevne trke Minja se mora pripremiti i fizički i psihički Foto: Zoran Jesic

Ipak kada stigne na cilj, mnogi ne mogu da vjeruju da se ispod kombinezona i glomazne kacige krije djevojka.

– Što se tiče vozača koji su iz ove priče, većina me poznaje pa nisu iznenađeni nego mi uvijek daju poneki savjet i podršku. Kod ljudi koji me prvi put vide uglavnom izazivam pozitivne reakcije i često mi ne vjeruju da vozim motor i takmičim se. Mnogima je čudno što slobodno vrijeme provodim u pranju opremu od blata, popravljam motor i uglavnom sam u garaži. Jedini hobi pored ovog koji imam jeste da skupljam kamenčiće sa planinskih vrhova koje obiđem motorom – ističe ona.

Minja sa momkom Jovanom Foto: Zoran Jesic

Ono što će mnoge mladiće iz Srbije razočarati jeste to da ova ljepotica ima dečka koji joj je velika podrška, kao i njen tata koji je prati na svim trkama.

Tata joj je velika podrška a mama je uglavnom zabrinuta Foto: Jovan Velojic

– Svima je drago što sam našla nešto što volim i što me ispunjava. Tata je u cijeloj toj priči sa mnom, zajedno idemo na trke, dok nas mama podržava jer zna koliko volimo ovaj sport , ali se brine kad god odemo na neku trku. Uglavnom vozim i treniram sa svojim momkom s kojim se super slažem i najveća smo podrška jedno drugom – zaključuje Minja.

dijaspora.news/telegraf.rs

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com