NAPIO SE I UZEO MITO: Carinik na Sukobinu nije ni sanjao da će ovo da se desi! - Volim Podgoricu

NAPIO SE I UZEO MITO: Carinik na Sukobinu nije ni sanjao da će ovo da se desi!

Uprava carina pokrenula je disciplinski postupak protiv carinskog službenika D.L. zbog sumnje da je nedavno uzeo mito na graničnom prelazu Sukobin, a o čemu postoji i video-zapis.

U snimku, koji je objavljen na albanskim društvenim mrežama, D.L. se u vidno alkoholisanom stanju grli se sa jednim od vozača, nakon što mu on nešto stavlja u ruku.

Na video-zapisu se ne vidi jasno šta je vozač cariniku stavio u ruku, a zatim se vratio u svoj automobil.

Iz Uprave carina, na čijem čelu je Vladan Joković, su potvrdili da je protiv carinika pokrenut disciplinski postupa. Oni nisu naveli identitet osobe koja se vidi na snimku.

“Uprava carina je utvrdila identitet carinskog službenika i preduzela sve mjere iz svoje nadležnosti. Pokrenula je disciplinski postupak u cilju utvrđivanja odgovornosti imenovanog službenika i izricanja disciplinskih mjera”, odgovorili su iz tog organa.

Oni nijesu naveli za šta se carinik sumnjiči, da li je posredi moguća korupcija ili samo pijanstvo na radnom mjestu.

Na snimku se vidi da D.L. pregleda zadnji dio vozila, a onda kratko razgovara sa vozačem, nakon čega mu on stavlja nešto u ruku.

D. L. se nakon toga, teturajući se, udaljava od tog automobila.

Policiji ovaj događaj nije prijavljen. “Službenicima Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj nije podnijeta prijava protiv lica koje je prikazano na snimku, a za koje se navodi da je službenik Uprave carina. Policija će svakako preduzeti aktivnosti iz svoje nadležnosti radi utvrđivanja činjenica u vezi sa radnjama koje su prikazane na snimku”, navodi se u odgovoru UP-a.

Tužilaštvo juče nije odgovorilo na pitanje “Vijesti” da li su u ovom slučaju preduzimali mjere.

Snimak je objavljen i na portalu malesia.org, a u opisu se navodi da se čini da “na prelazu Sukobin, koji povezuje Skadar i Ulcinj, crnogorski carinik uzima mito”.

“Čini se da je carinski službenik, čija je uniforma očigledno crnogorska, pored uzimanja novca od putnika koji čeka da pređe granicu između Albanije i Crne Gore, vidno u alkoholisanom stanju”, prenosi ovaj portal.

Za mito kazna zatvor, za pijanstvo umanjenje plate

Krivični zakonik Crne Gore predviđa kaznu od dvije do 12 godina zatvora za službeno lice koje “neposredno ili posredno zahtijeva ili primi mito ili koje prihvati obećanje mita za sebe ili drugog da izvrši službenu ili drugu radnju koju ne bi smjelo izvršiti ili da ne izvrši službenu ili drugu radnju koju bi moralo izvršiti”.

Dolazak na posao u alkoholisanom stanju, opijanje u toku rada ili korišćenje opojnih droga, prema Zakonu i državnim službenicima i namještenicima, smatra se težom povredom radnih obaveza sa zaprijećenom sankcijom smanjenja zarade do 40 odsto u trajanju od dva do šest mjeseci. Isti Zakon predviđa da ova povreda radne obaveze može biti sankcionisana i na drugi način, a u skladu sa internim aktima Uprave carina ili Uprave policije.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com