STOJAN JE VOZEĆI PIJAN UBIO MARIJU, MILICU I SVETISLAVA: Evo šta je rekao na sudjenju - Volim Podgoricu

STOJAN JE VOZEĆI PIJAN UBIO MARIJU, MILICU I SVETISLAVA: Evo šta je rekao na sudjenju

Nišlija Stojan Nikolov (30), koji je 1. aprila ove godine vozilom “opel astra” usmrtio Milicu Petrović (27), njenu rođenu sestru Mariju (24) i biciklistu Svetislava Tonića (82), danas je na suđenju pred Višim sudom u potpunosti priznao djelo koje mu se stavlja na teret. Nikolov, inače profesionalni vozač, kretao se brzinom od 85 kilometara na čas, iako je maksimalna dozvoljena na toj dionici 50, uslijed čega je izgubio kontrolu nad kolima i prešao u suprotnu kolovoznu traku.

Prilikom naglog manevra u namjeri da se vrati u desnu, najprije udario biciklistu, a zatim i djevojke koje su bile na autobuskom stajalištu, odbacivši ih u radnju sa keramikom. Utvrđeno je da je Nikolov u krvi imao 1.98 promila alkohola, što ga je, prema ocjeni vještaka, činilo nesposobnim da bezbjedno upravlja vozilom.

 Želim da izrazim iskreno saučešće porodicama nastradalih, sve bih dao da vratim vrijeme unazad. Tog dana je trebalo da ja poginem… Od tada ne mogu da spavam, imam košmare, jedem jednom dnevno…. Tražio sam da mi u pritvor dovedu sveštenika ali mi to nije omogućeno – rekao je vozač optužen za teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Suđenju je prisustvovao Slobodan Petrović, otac stradalih studentkinja, ali ne i majka Zora koja je zbog teškog psihičkog stanja na bolničkom liječenju. Neutješni čovjek nije uputio nijednu ružnu riječ čovjeku koji mu je oduzeo obje kćeri.

Neutešni otac Foto: Telegaraf

– Meni od tog dana više nema života… Želim da zahvalim saobraćajnim policajcima i osoblju Urgentnog centra jer su učinili sve da spasu život mojoj djeci što se nažalost nije desilo – grcajući u suzama govorio je u sudnici Slobodan.

Viši javni tužilac Aleksandar Kaličanin u završnoj riječi je za Nikolova zatražio maksimalnu kaznu od 12 godina zatvora zbog niza otežavajućih okolnosti na strani optuženog.

Svetislav Tonić stradao je na bicikli

– Vještačenje je pokazalo da su kočnice na vozilu kojim je optuženi upravljao bile istrošene, te a ono nije bilo bezbjedno za vožnju, što je on kao profesionalni vozač morao znati. Međutim, ustanovljeno je da zanošenje vozila nije nastupilo uslijed tehničke neispravnosti već zbog naglih manevara lijevo i desno pri brzini od 85 kilometara na čas pri čemu je vozač bio pod dejstvom alkohola. Predlažem 12 godina zatvora, jer su izgubljena dva mlada života, jer je stradao još jedan čovjek, te zbog toga što je pod dejstvom alkohola sjeo u neispravno vozilo. Takođe, tražim da mu se izrekne mjera bezbjednosti zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina kao i da mu se produži pritvor – kazao je tužilac.

Punomoćnik oštećenih Snežana Stanković Conić upozorila je sud da pritvor treba produžiti, jer Nikolov osim srpskog ima i bugarsko državljanstvo što implicira opasnost od bjekstva, te što je ovaj događaj izazvao veliko uznemirenje javnosti.

Izricanje presude je zakazano za 25. septembar.

telegraf

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com