VUKOVIĆ: Prioritet nam je podizanje kvaliteta života građana - Volim Podgoricu

VUKOVIĆ: Prioritet nam je podizanje kvaliteta života građana

Glavni grad je uvijek imao razumijevanja i sa posebnim senzibilitetom je pristupao rješavanju stambenih potreba građana Podgorice iz gotovo svih sfera društva imajući u vidu da je to jedno od ključnih životnih potreba svakog pojedinca”, istakao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković prilikom polaganja kamena temeljca za izgradnju zgrade za potrebe zaposlenih u organima sudske vlasti.

Ulog Glavnog grada u ovom projektu je zemljište tržišne vrijednosti cca 1.200.000 eura i oslobađanje naknade za komunalno opremanje zemljišta u iznosu cca 1.142.000 eura. Glavni grad Podgorica je bez naknade prenio pravo raspolaganja na građevinskom zemljištu površine 2214 m2 označenom kao urbanistička parcela broj 12 u zahvatu DUP Konik-Stari Aerodrom kao i građevinsko zemljište površine 3453 m2 označeno kao urbanistička parcela broj 13 u istom detaljno urbanističkom planu.Komunalno opremanje u konkretnom slučaju podrazumijeva: izgradnju, odnosno obezbjeđenje električnog napajanja s električnom energijom (trafostanica i prateći kabal), izgradnju 112 parking mjesta u blokovskom parkingu i na otvorenom 46 parking mjesta, rekonstrukcija dijela ulice Cara Lazara sa kompletnom infrastrukturom u skladu sa urbanistčko tehničkim uslovima kao i priključenje na vodovodnu i fekalnu kanalizaciju

Foto GG

“Jedan od prioriteta ove gradske uprave jeste podizanje kvaliteta života naših građana, a upravo podrškom u rješavanju stambenog pitanja dajemo najveći doprinos ostvarenju tog našeg cilja. Danas kao Gradonačelnik sa zadovoljstvom prisutvujem ovom svečanom činu polaganja kamena temeljca za izgranju novih objekata za stanovanje i osjećam se srećnim i ponosnim što je gradska uprava u prilici da pomogne i partnerski podrži ovaj projekat”, naglasio je gradonačelnik Podgorice.

Foto GG

On je ocijenio da Glavni grad sprovodi odgovornu politiku u ovoj oblasti, podjednako vodeći računa o svim građanima i podsjetio da je Glavni grad već ustupio smo zemljište za tri stambene zgrade u cilju rješavanja stambenih potreba više stotina penzionera koji nijesu riješili tokom svog radnog vijeka. Učešće Glavnog grada u tom projektu je 3, 5 miliona eura i odnosi se na dodjelu tri parcele i komunalno opremanje zemljišta.

“Takođe, Glavni grad je za potrebe rješavanja stambenog pitanja u Ministarstvu prosvjete, Ministarstvu zdravlja, Ministarstvu pravde, Upravi policije, Sindikatu bezbjednosnih službi, Javnom preduzeću „RTCG“, privrednim društvima Glavnog grada i Udruženju penzionera besplatno ustupio zemljište i oslobodio naknada za komunalno opremanje, čime smo doprinijeli efikasnijem rješavanju stambenih potreba zapošljenih u tim institucijama. Samo u protekle 4 godine opredijeljeno je 30 stanova za lica u stanju socijalne potrebe, od kojih je već 15 podijeljeno. Stambenom politikom je opredijeljena i podjela 24 stana za službenike i namještenike u Glavnom gradu od čega najviše, četiri, za vatrogasce, a Glavni grad je i partner u realizaciji Regionalnog stambenog programa kojim će se riješiti stambeno pitanje za preko 170 porodica, pripadnika najranjivije grupe stanovništa sa područja Konika”, zakljkučo je Vuković.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com