Aleksandar i Mladen otišli su u Ameriku u potrazi za boljim životom, a nastradali su u stravičnoj nesreći: Mukama njihovih porodica tu nije kraj (FOTO) - Volim Podgoricu

Aleksandar i Mladen otišli su u Ameriku u potrazi za boljim životom, a nastradali su u stravičnoj nesreći: Mukama njihovih porodica tu nije kraj (FOTO)

Tragična sudbina dvojice Kraljevčana Mladena Petrovića i Aleksandra Sakovskog ujedinila je Srbe širom sveta, a posebno u Americi, gdje i oni koji su ih poznavali, ali i oni koji nisu, doniraju novac da dvojica prijatelja budu dostojno ispraćeni.

Mladen Petrović je iz rodnog Kraljeva u Ameriku otišao prije dve godine, njegov prijatelj Aleksandar Sakovski nekoliko mjeseci poslije njega. Mladen je iz Ribnice, a Aleksandar je rođen u Čapljini, a u Kraljevu je završio srednju školu i živio kod babe i dede sa majčine strane. Bili su prijatelji, radili zajedno, otišli u smrt zajedno.

Foto: gofundme.com

Život vozača kamiona nije lak, ali obojica su imali snove: da regulišu papire i u Americi ostanu da žive. Sve njihove nade prekinute su juče u 6 ujutro po američkom vremenu. Iza njih ostaće priča o nedosanjanim snovima, o životu kakav su želeli da stvore sebi i svojim porodicama, o ljubavima koje je tek trebalo da im se dese, piše portal Krug.

Foto: gofundme.com

Prijatelji dvojice mladića stradalih u sudaru dva kamiona u državi Ilionois, na svim društvenim mrežama izražavaju saučešće porodicama poginulih mladića, tugu i nevjericu da Mladena i Aleksaandra, nažalost, više nema, pišu o njihovim sjajnim osobinama i druženjima koja će zauvjek pamtiti. Ima i onih koji ostavljaju svoje komentare iako ih nikada nisu upoznali, zato što ih je rastužila tragična sudbina dvojice Kraljevčana…

Ali, više od svega, znači rešenost  ljudi da pomognu kada je najteže, a trenutno je najteže porodicama koje moraju da sakupe 30.000 eura za vraćanje posmrtnih ostataka preminulih sinova u Srbiju. Na sajtu GoFundMe aktuelna je kampanja da se prikupi što više novca za Mladenovu i Aleksandrovu porodicu koje u šoku i bez administrativnih procedura i finansijskih izdataka koje podrazumijeva prebacivanje posmrtnih ostataka dvojice mladića u Srbiju.

Za 16 sati, otkako je kampanja počela, 403 osobe donirale su ukupno više od 100.000 dolara. Mladen će biti sahranjen u Kraljevu, a Aleksandar u Čapljini.

Foto: gofundme.com

Zaslužili su da budu dostojno ispraćeni, poručuju članovi srpske zajednice iz Čikaga, ali i širom srpske dijaspore i poručuju svima koji mogu da izdvoje neki prilog – da doniraju novac za pomoć porodicama koje je zadesila tragična sudbina.

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com