Glavni grad će podržati inicijativu o podizanju spomenika Josipu Brozu Titu u Podgorici - Volim Podgoricu

Glavni grad će podržati inicijativu o podizanju spomenika Josipu Brozu Titu u Podgorici

Glavni grad će podržati inicijativu o podizanju spomenika Josipu Brozu Titu u Podgorici, kao čovjeku čije je ime Podgorica ponosno nosila 47 godina, s ciljem da nastavimo da se ponosimo tom tradicijom“, rekao je gradonačelnik Podgorice Podgorice Ivan Vuković na sastanku sa predstavnicima UBNOR-a i antifašista Podgorice na čelu sa predsjednikom Borivojem Banovićem.

Vuković je, kako je saopšteno iz Glavnog grada, zahvalio predstavnicima UBNOR-a i antifašista Podgorice na očuvanju i širenju ideje antifašizma kao temeljne vrijednosti crnogorskog društva.

“Jer bez nje ne bi bilo ni današnje moderne, građanske i multietničke države Crne Gore”, rekao je Vuković.

On je saopštio da je ponosan što UBNOR i antifašisti njeguju takvu tradiciju i što su u najtežim vremenima bili “na pravom putu koji treba slijediti kao moralni orijentir našeg društva u cjelini”.

Vuković je istakao da će Glavni grad u narednom periodu nastojati da u većoj mjeri podržava aktivnosti UBNOR-a i antifašista Podgorice.

“Ponosni smo što smo imali takve pretke i vizionare”, kazao je Vuković.

Banović je rekao da je dosadašnja saradnja sa Glavnim gradom bila dobra i da očekuje da u narednom periodu bude na višem nivou, kroz realizaciju zajedničkih aktivnosti gradske uprave i UBNOR-a i antifašista Podgorice posebno kada je riječ o organizaciji i obilježavanju značajnih istorijskih datuma i očuvanju spomen obilježja na teritoriji Podgorice.

Predstavnici UBNOR-a su naglasili da će planiranim aktivnostima i svojim djelovanjem nastaviti da šire ideju antifašizma i da afirmišu njene vrijednosti kako bi se prenosila i na mlađe generacije.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com