PODGORICA: INCIDENT u dvorištu GIMNAZIJE: PRIVEDENA tri učenika - Volim Podgoricu

PODGORICA: INCIDENT u dvorištu GIMNAZIJE: PRIVEDENA tri učenika

Troje podgoričkih gimnazijalaca T.M, V.S. i K.D. privedeno je u ponedjeljak zbog mogućeg narušavanja javnog reda i mira prilikom protesta učenika trećeg razreda Gimnazije “Slobodan Škerović”.

 

Roditelji, koji su se juče obratili redakciji Dana, optužili su upravu Gimnazije “Slobodan Škerović”, da su učenike lažno prijavili policiji da će izazvati nerede u ponedjeljak u drugoj smjeni, tokom održavanja tradicionalnog protesta, nakon čega su izbačeni iz dvorišta, a jedan broj njih je pretukla i privela policija.

Roditelj jednog đaka N.K. ispričao je da je policija privela nekoliko gimnazijalaca po nalogu direktorice Zoje Bojanić Lalović. On je demantovao navode direktorice da je protest učenika protekao bez ijednog incidenta.

Iz Uprave policije ističu da su inspektori za suzbijanje maloljetničke delinkvencije upućeni kod Gimnazije u namjeri da preventivno djeluju i eventualno spriječe narušavanje javnog reda i mira, a uslijed održavanja štrajka srednjoškolaca.

“Informaciju da će se štrajk održati Centar bezbjednosti Podgorica dobio je od strane uprave Gimnazije “Slobodan Škerović”. Dolaskom na lice mjesta, službenici CB Podgorica su zatekli oko 100 okupljenih maloljetnika, koji su se kretali iz pravca kružnog toka prema glavnom ulazu u gimnaziju, ulicom Vaka Đurovića. Oni su nosili transparente i pjevali navijačke pjesme, dok su svi preko lica vezali marame i druge odjevne predmete u namjeri da sakriju svoj identitet. Zbog mogućeg narušavanja javnog reda i mira i uzimajući u obzir činjenicu da su okupljeni maloljetnici na pomenutom skupu koristili pirotehnička sredstva, koja su uz trenutnu vremensku nepogodu mogla prouzrokovati požar, i da su na taj način mogli ugroziti svoju bezbjednost, kao i bezbjednost obližnjih institucija, u službene prostorije CB Podgorica dovedena su tri maloljetna lica”, naveli su u UP.

Kako su istakli, od V.S. su privremeno oduzete dvije signalne baklje, četiri petarde, flaša od alkoholnog pića i improvizovana udaraljka za bubanj. Nakon što su u policiju stigli roditelji, sa maloljetnicima T.M, V.S. i K.D. su obavljeni razgovori.

“Od strane roditelja ovih maloljetnika, prisutnih prilikom obavljanja razgovora u službenim prostorijama CB Podgorica, nije bilo pritužbi na rad policijskih službenika, a u njihovom postupanju u odnosu na učesnike protesnog skupa nije bilo upotrebe fizičke sile, niti bilo kojih drugih sredstava prinude”, kažu u Upravi policije.

No, otac sedamnaestogodišnjeg učenika tvrdi da su učenicima prvo uzeli transparent, a zatim ih izbacili iz dvorišta škole, gdje su došli inspektori, prijetili im i počeli da ih udaraju.

“U dvorištu su se članovi uprave i dio nastavnika čupali sa đacima. Čak su jednoj djevojčici zavrnuli ruku kako bi im uzeli transparent i spriječili tradicionalni mirni bunt i protest učenika. Učenici ničim nisu ugrozili školu, iako ih je direktorica, navodno, prijavila jer su namjeravali da pale i lome školski inventar. Ovakav protest su praktikovale sve generacije, ali je namjera uprave bila da ga prekine, iako nikome do ove godine nije smetalo da mladi naraštaji pokažu svoj stav”, ističe otac.

(Dan)

1 komentar

  1. I just discovered the website through Bing search engine. You truly made a meaningful purpose. in the long term I actually wish to study different posts from your blog.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com