Predsjednik Đukanović uručio medalju čovjekoljublja Tatjani Vukićević - Volim Podgoricu

Predsjednik Đukanović uručio medalju čovjekoljublja Tatjani Vukićević

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uručio je danas medalju čovjekoljublja Tatjani Vukićević iz Nikšića, koja je donirala bubreg mladom komšiji Nikoli Mijuškoviću.

On je tom prilikom kazao da mu je zadovoljstvo i čast  da u ime države Tatjani Vukićević uruči medalju za čovjekoljublje, prvu koja se dodjeljuje, i prvo odlikovanje uopšte koje on daje jednom crnogorskom građaninu. Đukanović je čestitao humanoj Nikšićanki na hrabrom, ljudskom odgovornom činu koji je produžio život jednom mladom čovjeku i učinio ga kvalitetnijim. Ovakvi gestovi imaju , istakao je Predsjednik, dublje i dalekosežnije poruke, posebno u vremenu globalne tranzicije i ubrzanih promjena u kojima zaboravljamo na tradicionalne vrijednosti društva. Tatjana Vukićević je svojim činom ukazala na te vrijednosti i podstakla sve nas da na humaniji način postupamo prema ljudima, poručio je izmedju ostalog Đukanović.

Iskazujući zahvalnost za nagradu i prijem Vukićević je kazala da joj je čast što je prvi dobitnik medalje čovjekoljublja. Istakla je da je svom sugrađaninu pomogla iskreno i od srca, nadajući se da će njena odluka biti inspirativna za sve ljude u Crnoj Gori da probude duh zajedništva i  porodičnih vrijednosti.

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com