PODGORIČANI SUMNJAJU DA VLASNIK IMA DOZVOLU: Tražiće da se otpad iz Gornje Gorice izmjesti - Volim Podgoricu

PODGORIČANI SUMNJAJU DA VLASNIK IMA DOZVOLU: Tražiće da se otpad iz Gornje Gorice izmjesti

Mještani Gornje Gorice čije su kuće u blizini otpada, gdje je prije dva dana izbio veliki požar, upozoravali su više puta i javno da to mjesto nije predviđeno za tu namjenu i da nadležni treba da provjere da li vlasnici posjeduju dokumentaciju i potrebne dozvole.

U požaru na otpadu u krugu nekadašnje fabrike “Radoje Dakić” izgorio je veliki broj automobila, kamiona, frižidera i raznih sekundarnih sirovina, metalni dijelovi su letjeli po magistrali za Nikšić, a acetilensku bocu dugu skoro metar eksplozija je bacila preko 50 metara da bi probila garažu na obližnjem imanju.

Podgorički vatrogasci požar su gasili preko osam sati, a pomagale su im kolege sa primorja, kao i vojnici.

Iz Glavnog grada “Vijestima” su saopštili da njihove nadležne službe nijesu izdavale dozvolu za otpad ili za otkup sekundarnih sirovina, jer to nije njihova nadležnost.

Mještani Gornje Gorice sumnjaju da vlasnik otpada ima dozvolu, a kako su istakli nije prvi put da izbije požar.

Zbog bojazni od ekološke katastrofe, najavili su da će pokrenuti peticiju koju bi poslali inspekcijama, a kojom će tražiti da se otpad izmjesti sa te lokacije.

Crni gusti dim, koji je satima kuljao sa otpada, nošen jakim sjevernim vjetrom isprljao je fasade na brojnim kućama u blizini.

Vlasnici otpada nijesu željeli da komentarišu za “Vijesti” ništa, ali su na pitanje da li sumnjaju da je požar podmetnut, odgovorili potvrdno.

Na području Podgorice i juče je bilo dosta posla za vatrogasce, vatra nošena vjetrom ugrozila je kuće u Piperima, veliki front je bio i u Tuzima, ali su vatrogasci uspjeli sve da stave pod kontrolu.

Situacija je bila veoma složena, kazao je komandir Službe zaštite i spasavanja, Andrija Čađenović.

Kako je kazao komandir Čađenović požar u Piperima aktivan je od preksinoć, a zahvatio je sela Blizna i Potoke.

“U Tuzima je požar zahvatio bio naselja Vranj, Milješ, Omerbožovići i bila je dosta komplikovan situacija, ali smo uspjeli da lokalizujemo i taj požar”, kazao je Čađenović.

U Potocima vatrogasci bili u vatrenom obruču 

Podgorički vatrogasci su preksinoć sprečavali da vatra ugrozi kuće u selu Potoci, a požar na tom lokalitetu bio je aktivan i juče poslije 18 časova.

“Mještani su uspaničeni, ali mogu da garantujem da kuće neće biti ugrožene i da ćemo ih spasiti”, kazao je “Vijestima” komandir vatrogasno-spasilačke jedinice u Podgorici Lazar Čađenović.

Andrija Čađenović je kazao da su se vatrogasci prije dvije noći u Potocima u jednom trenutku našli u okruženju vatre, ali se srećom sve se dobro završilo.

Iz centra Podgorice juče se vidio se ogroman dim, a u gradu se osjeća miris paljevine u vazduhu.

Vijesti

2 komentara

  1. Thank you for making the sincere try to explain this. I think very robust about it and wish to be told more. If it’s OK, as you reach extra extensive wisdom, could you mind adding more posts similar to this one with additional info? It would be extremely helpful and helpful for me and my colleagues.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com