,,Prijateljski molimo DF da ne učestvuje u Skupštini NATO saveza” - Volim Podgoricu

,,Prijateljski molimo DF da ne učestvuje u Skupštini NATO saveza”

Prava Crna Gora poziva Demokratski front da povuče učešće u parlamentarnoj Skupštini NATO saveza.

Reagovanje portparolke Prave Crne Gore Isidore Krsmanović prenosimo integralno.

 

Prava Crna Gora poslednjih osam mjeseci, tačnije od svog osnivanja, insistira na dobrim međuopozicionim odnosima sa svim kolegama. Otuda i naši česti i dobronamjerni pozivi da se prekine sa ratovima u opoziciji koji, sasvim sigurno, ne doprinose zaraćenim partijama, već isključivo režimu.

Međutim, Prava Crna Gora zadržava pravo da iznosi svoje dobronamjerne kritike u onom trenutku kad se radi o kritikama od suštinskog značaja, imajući u vidu da bi i sami željeli da budemo kritikovani, ukoliko bi pošli putem koji bi ugrozio vitalne i tradicionalne interese Crne Gore, ali i naše programske principe.

Primivši k znanju informaciju da su naši prijatelji iz Demokratskog Fronta najavili učešće u parlamentarnoj Skupštini NATO saveza, kroz lik gospodina Nebojše Medojevića, ovim putem ih, isključivo prijateljski i dobronamjerno, pozivamo da otkažu učešće u tom tijelu, iz više razloga.

Prije svega, smatramo da ne treba previše napominjati činjenicu da je Crna Gora, doslovce, uvučena u NATO savez uprkos protivljenju ogromne većine građana, kojima, bez dileme, u ušima i dalje odjekuju bombe iz 1999. godine. To je urađeno bez referenduma iako je većina građana bila, i jeste, za referendumsko odlučivanje.

S druge strane, svima je jasno, a pogotovo kolegama iz DF-a, da je pokušaj navodnog državnog udara, dijelom kreiran u centrima moći koje uvezuje upravo NATO logistika, u saradnji sa Demokratskom partijom socijalista.

Poslednji, a čini se i najvažniji razlog otkazivanja pomenutog učešća, se odnosi na činjenicu da je DF ostvario respektabilan rezultat, bez ikakve sumnje, isključivo na bazi glasova onih građana koji su se vatreno protivili ulasku Crne Gore u tu alijansu.

Jedan od tih građana koji su tada podržali DF, bio je i sadašnji predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić, koji je, upravo zahvaljujući svojoj borbi protiv NATO saveza, kroz rad u Pokretu za neutralnost, služio i zatvorsku kaznu. Time se, prostom logikom, stiče utisak da će gospodin Medojević u sjedištu NATO-a boraviti zahvaljujući glasovima najljućih protivnika tog saveza.

Na kraju, još jednom dobronamjerno pozivamo kolege da – zbog navedenih razloga, a koji bi mogli biti daleko brojniji – otkažu učešće u pomenutoj Skupštini NATO saveza i ne daju legitimitet tom nedemokratskom savezu.

Jer, možda bi čak i mogli razumjeti da je DF delegirao nekog anti-NATO borca koji bi na međunarodnoj sceni diskreditovao učešće Crne Gore u tom savezu pa i sam savez, ali ne i činjenicu da je delegiran političar koji je u godinama iza nas prepoznat kao zagovornik članstva u NATO alijansi.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com