Crna Gora – Srbija, spektakl i visoki rizik: Čuvajmo drugoga od sebe - Volim Podgoricu

Crna Gora – Srbija, spektakl i visoki rizik: Čuvajmo drugoga od sebe

“Bezbjednost je na prvom mejstu, raduje spremnost policije da pruži maksimalnu podršku FSCG u organizaciji. Sve drugo ćemo dovesti u red, osim naravno kapaciteta stadiona, koji je nedovoljan za utakmicu ovakvog značaja”, naglasio je Đurđevac.

Još 13 dana je ostalo do utakmice koja se dugo čeka i iščekuje sa nestrpljenjem.

Duel između Crne Gore i Srbije ima posebnu težinu, jer je prvi, i takmičarski veoma važan, ali i zbog svega što nosi fudbalska utakmica visokog, najvećeg mogućeg rizika.

Na terenu će biti igra, van terena i na tribinama – sve samo ne igra.

“Pokušavamo da šaljemo pozitivne signale, i mi i kolege iz FSS”, kazao je Momir Đurđevac, generalni sekretar FSCG, za TV Vijesti.

Tumbaković i Krstajić tek treba da spremaju ekipe za 90 minuta borbe, a pripreme za organizaciju meča odavno traju. Jasno je da je riječ o specifičnoj situaciji i izuzetno zahtjevnom poslu…

U Fudbalskom savez Crne Gore ističu da se čini sve kako bi duel pod Goricom bio fudbalski spektakl…

“Crnogorska policija je formirala poseban štab za utakmicu, cijela bezbjednosna zajednica je aktivna u pripremi i to daje garancije da će proteći u najboljem redu”, rekao je Dragan Sekulić, komesar za bezbjednost FSCG.

“Bezbjednost je na prvom mejstu, raduje spremnost policije da pruži maksimalnu podršku FSCG u organizaciji. Sve drugo ćemo dovesti u red, osim naravno kapaciteta stadiona, koji je nedovoljan za utakmicu ovakvog značaja”, naglasio je Đurđevac.

Interesovanje je, očekivano, ogromno, a iz Fudbalskog saveza uvjeravaju da će oni koji bodre nacionalni tim na svakom meču, koji ne biraju rivala, već dolaze zbog Crne Gore, imati apsolutni prioritet prilikom trebovanja ulaznica.

Sa druge strane, i Srbija će pod Goricom imati organizovanu podršku. Gostima, po pravilima, pripada 550 ulaznica za navijačke grupe, a iz Beograda je juče stigao i zahtjev da se obezbijedi toliki broj karata.

Još se, međutim, ne zna odakle će biti navijači srpskog tima – da li dolaze iz Srbije, ili je, pak, riječ o onima koji žive u Crnoj Gori.

“Vrlo bitna je informacija je kome će karte biti uručene., a na odgovarajućim službama, i oba saveza i uprave policije, je da razmjene informacije. Svako ko preuzme kartu moraće da ostavi ime i prezime, da pokaže lični dokument i ostavi kopiju. To važi za sve koji dođu na utakmicu”, naglasio je Đurđevac.

Na pitanje da li bi organizacija meča bila lakša da gostujući reprezentaciju bodre navijači iz Srbije, Dragan Sekulić je kratko odgovorio:

“Da”.

Kontrole na ulazima biće, kažu, rigorozne…

“Biće oko 180 pripadnika zaštitarske službe, veliki broj pripadnika policije. Oni će biti ispomoć zaštitatima prilikom kontrole na ulazima, kako bi se lica, koja eventualno budu pokušala da unesu zabranjena sredstva, ili budu u alkoholisanom stanju, isti čas procesuirala”, kazao je Sekulić.

Razgovori sa navijačim grupama crnogorske selekcije su obavljeni, a biće ih još tokom naredne sedmice.

“Postoji apsolutna spremnost kod njih da to bude fudbalski spektakl, Tražili smo, a od njih i dobili podršku i garancije da politike neće biti na stadionu. Nadamo se da će ispoštovati dogovori koje smo postigli. Nadam se da će protivnik biti poštovan, ispraćen aplauzom, da neće biti zvižduka himni…”, rekao je Đurđevac.

Doći će taj 11. oktobar, a iz Fudbalskog saveza imaju poruku za sve koji se te večeri budu na tribinama…

“Došao je i taj dan kada ćemo igrati sa reprezentacijom Srbije. Apelujem na sve da imaju pozitivan pristup, da prirede sportski i fudbalski spektakl, a ko bude bolji neka pobijedi”, kazao je Đurđevac.

“Pokažimo crnogorsko gostoprimstvo i čuvajmo drugoga od sebe”, poručio je Sekulić.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com