Markoviću “Zlatna medalja” za doprinos obnovi nezavisnosti - Volim Podgoricu

Markoviću “Zlatna medalja” za doprinos obnovi nezavisnosti

Predsjedniku Vlade Crne Gore Dušku Markoviću dodijeljena je “Zlatna medalja” u zahvalnost na doprinosu obnovi crnogorske nezavisnosti i snaženju i promociji identiteta i kulture Crne Gore i statua “Il volto della poesia”, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

U odsustvu Markovića prof. dr Jon Deakonesku, Predsjednik Evropskog fonda i Internacionalne akademije “Mihai Eminescu”, predao je priznanje ministru kulture Aleksandru Bogdanoviću.

Bogdanović je ovom prilikom u Ministarstvu kulture razgovarao sa organizatorima i učesnicima Svjetskog festivala poezije “Eminesku – Njegoš” čije je prvo izdanje otvoreno sinoć u Podgorici. Sastanku su prisustvovali savjetnik predsjednika Vlade Salko Luboder i akademik Sreten Perović.

“Savjetnik predsjednika Vlade Luboder je prenio pozdrave Predsjednika Vlade i zahvalio ovogodišnjim učesnicima koji su ‘svojom umjetnošću i poezijom oplemenili duhovni prostor Crne Gore’,” stoji u saopštenju ministarstva.

Bogdanović je istakao da je bila velika čast i zadovoljstvo govoriti i učestvovati u otvaranju prvog izdanja ovog važnog festivala.

“Uvjereni smo da će prvo izdanje svojim kvalitetom opravdati očekivanja i da će Festival posvećen dvojici najznačajnijih pjesnika naših zemalja dati doprinos promociji poezije, i njenom približavanju čitaocima i široj publici” istakao je Bogdanović.

Deakonesku je zahvalio na podršci koju su institucije Crne Gore ukazale Festivalu poezije „Eminesku – Njegoš“ i istakao uvjerenje da ovaj festival “neće biti samo incident”, već tradicionalni događaj koji će okupljati ljubitelje pisane riječi iz cijelog svijeta.

 

2 komentara

  1. Great post. I was checking continuously this blog and I am impressed! Extremely helpful info particularly the last part I care for such info a lot. I was looking for this certain info for a long time. Thank you and best of luck.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com