O ovom Srbinu priča čitava planeta! POGLEDAJTE VIDEO - Volim Podgoricu

O ovom Srbinu priča čitava planeta! POGLEDAJTE VIDEO

Ovaj snimak je nastao u januaru 2015. godine, a junak je Saša Pešić iz Niša, poznati ljubitelj životinja koji je organizovao mnoge akcije za pomoć životinjama. Kad je ugledao psa zarobljenog na obali Nišave, nije se nimalo dvoumio već je, rizikovao svoj život kako bi ga spasao.

Pešić je, spazivši životinju u bezizlaznoj situaciji, skočio prvo na jedan stub mosta kod nekadašnjeg Grčkog konzulata u Nišu, a onda je, ne razmišljajući o posledicama, utrčao u ledenu Nišavu, iako je spoljna temperatura bila tek negdje oko nula stepeni Celzijusa.

 

 

On je psa zatim uzeo u naručje i istim putem se, gazeći rijeku vratio do stuba, a zatim su mu i prolaznici pritekli u pomoć. Video je na stranici “Dejli mejla” pogledalo više od 38 miliona ljudi.

Ovaj Nišlija je već deset godina provodi tako što pomaže napuštenim i psima bez vlasnika u svom azilu. Trenutno brine o oko 800 pasa. Potrebno je da se psi hrane granulama, a za granule mi je potrebno 10.000 evra mesečno. Nisam u situaciji da ih hranim samo granulama jer nemam dovoljno donacija, zato iz pekara kupujem staro pecivo, a preko zime uzimam i meso iz mesare, pa im kuvamo. Tako sada funkcionišemo. Nekad je i to problem – rekao je on u intervjuu za “Dojče vele”.

Inače svi psi o kojima on brine su sterilisani i vakcinisani, a neki od njih su i udomljeni.

Pešić je postao poznat domaćoj javnosti kada je inspekcija opštine Crveni krst, 2014. pokušala da iseli njegov azil. Ali, nakon velike bure na društvenim mrežama, gradske vlasti su odustale od iseljenja azila.

 

(Kurir.rs/Blic/Foto: Printscreen)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com