MILIJARDER PREVARIO CIO SVIJET JER JE HTIO DA IMPRESIONIRA DJEVOJKU: Mask podnosi ostavku i plaća PAPRENU kaznu! - Volim Podgoricu

MILIJARDER PREVARIO CIO SVIJET JER JE HTIO DA IMPRESIONIRA DJEVOJKU: Mask podnosi ostavku i plaća PAPRENU kaznu!

Milijarder Ilon Mask je pod istragom zbog tvitova u kojima je naveo da će svoju kompaniju “Tesla” povući sa berze, a sada je otkriveno da je on to učinio jer je želio da impresionira svoju djevojku.

On je postigao je sporazum sa američkom agencijom za nadzor berze SEC, koja ga optužuje za prevaru, u okviru kog će napustiti mjesto predsjednika upravnog odbora kompanije ali će ostati generalni direktor, saopštio je SEC.

Prema tekstu juče objavljenog sporazuma, i Mask i Tesla moraju da plate naknadu od po 20 miliona dolara.

Kao generalni direktor, Mask će i dalje biti odgovoran za operacije proizvođača automobila koji prolazi kroz delikatnu fazu u trenutku kada pokušava da stvori model električnog automobila srednjeg dometa i da ga masovno proizvodi.

Tesla će morati da imenuje dva nezavisna direktora u upravni odbor a jedan od njih će preuzeti predsedavanje.

Kako se navodi u saopštenju SEC, to je način da upravni odbor bolje nadzire Maska.

Mask neće moći da se nađe na čelu upravnog odbora tokom naredne tri godine.

SEC je u četvrtak formalno optužio Maska da je tvitom o povlačenju Tesle s berze investitore doveo u zabludu.

Kompanija je ubrzo zatim izgubila oko 14 odsto vrijednosti.

Mask je izazvao nevjericu kada je 7. avgusta tvitovao da želi da povuče kompaniju s berze jer je cijena akcija dostigla 420 dolara i da je obezbijedio potreban kapital.

Prema optužbi SEC, nije bilo tako.

Agencija je takođe u tužbi Maska optužila za prevaru i zahtijevala da mu bude onemogućeno da u budućnosti vodi kompanije čijim akcijama se trguje na berzi.

Tesla trenutno mnogo profitira od entuzijazma brojnih investitora privučenih Maskovom ličnošću, jer mnogi u njemu vide vizionara koji pomjera granice. Ta kompanija na Volstritu vrijedi više od Forda.

Kurir.rs/ Beta-AFP/ Blumberg

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com