Šokantne ideje stižu iz Njemačke: Pedofilija je “normalna ljubav”, seksualna orijentacija koju treba svi da prihvatimo - Volim Podgoricu

Šokantne ideje stižu iz Njemačke: Pedofilija je “normalna ljubav”, seksualna orijentacija koju treba svi da prihvatimo

Pedofilija je “prirodna ljubav”, “sudbina”, seksualna orijentacija koja je uporediva sa heteroseksualnošću, poruke su koje već neko vrijeme stižu iz Berlina, tačnije iz univerzitetske bolnice “Charite”. Poslednju je u maju poslala studentkinja medicine Mirjam Hajne, a o njenim stanovištima od tada ne prestaje da se priča, ne bez doze opravdanog straha.

Hajne je na Ted konferenciji u njemačkom gradu Vircburgu, čija je tema bila kako će izgledati društva budućnosti, iznela svoju teoriju o seksualnoj privlačnosti prema djeci i objašnjenjem “Zašto se naše viđenje pedofilije mora promijeniti?”.

PEDOFILIJA JE PRIRODNA SEKSUALNA ORIJENTACIJA

U svojoj prezentaciji ona je navodila neimenovana naučna istraživanja koja pedofiliju definišu kao “nepromenjivu seksualnu orijentaciju” i pozivala se prije svega na radove dr Klausa Biera, sa odeljenja seksologije u univerzitetskoj bolnici “Charite”.

Ovo bi trebalo da bude nova seksualna orijentacija? Foto: Shutterstock

Prema njoj, niko nije odgovoran za svoju seksualnu orijentaciju i osjećanja “ali svi su odgovorni za ono što rade, vođeni porivima”. Ukratko, pedofili treba da budu prihvaćeni takvi kakvi jesu, jer oni ne mogu da promijene svoje želje, piše Pravda.ru. Oni, ipak, imaju zadatak da nauče kako da ih kontrolišu. No jedno pitanje se javlja – da li zaista postoje pedofili koji mogu da nikada ne daju izduvni ventil svoji perverzijama?

PEDOFILI OPISANI KAO ŽRTVE

Ona je ispričala priču o Jonasu (19) studentu prava iz Minhena koga su privlačile djevojčice uzrasta od šest do 12 godina.

– Jonas je znao da svoju tajnu ne smije da otkrije nikome, ni roditeljima, ni najboljem prijatelju. Previše se plašio gneva, gađenja, odbacivanja. On je znao da mora da potisne svoju seksualnu želju. Znao je da se nikada neće ostvariti u ljubavi i imati potpunu vezu, jer ga privlače samo djevojčice – rekla je Hajne.

Prilično je jasno ko je ovde žrtva Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Jonas je ovde predstavljen kao “žrtva” društva. Hajne je potom citirala nenavedeno naučno istraživanje po kome se može napraviti jasna razlika između onih koji zlostavljaju djecu i pedofila koji se ne predaju svojim perverzijama.

Potom je poručila javnosti da se pedofilija, “prema nauci”, mora prihvatiti jer je zapravo uporediva sa heteroseksualnošću. Tako je to seksualna orijentacija kao i svaka druga.

AKO IH IZOLUJEMO, ONI ZLOSTAVLJAJU

Hajne je onda dodala kako razlika između pedofilije i drugih orijentacija leži SAMO u tome što pedofili nemaju slobodu da govore o svojim seksualnim željama. Po njoj, njih ne treba izolovati. Ona ponovo citira nepoznati i neprovjereni naučni rad u kome piše da ako su pedofili izolovani, veća je vjerovatnoća da zlostavljaju dijete. Time je imlicitno rečeno da, ako pedofil siluje dijete, to je krivica društva.

Kada napadnu, mi smo krivi? Foto: A. Nalbantjan

BOLNICA ZA LIJEČENJE PEDOFILA

Njemački ljekar sa početka teksta, na koga se Hajne pozvala, dr Klausa Bier, privukao je pažnju svjetske javnosti kada je prije 13 godina pokrenuo program kojim nudi pomoć pedofilima,učeći ih kako da kontrolišu svoje porive.

– Pedofilija ne može da se izleči, ali može da se kontroliše. To je stvarnost i sudbina – rekao je on.

Na njegov kurs se do 2016. godine prijavilo preko 7.000 pedofila, sa kojima se radi širom Njemačke.

Može li neko da svoju seksualnu želju suzbija do kraja života? Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

TALAS OGROMNOG NEGODOVANJA

Video je dobio toliko negativnih kritika, da je zvanična Ted stranica morala da ga ukloni sa svog Jutjub kanala. Rekli su da je to zato što se “govornica plašila za sopstvenu bezbednost, te je tražila da ga uklone”. Međutim, kopije su ostale, a ispod njih se vrlo teško mogu naći podrške ovom viđenju pedofilije.  Izgleda da, citirajući neproverene naučne izvore, predstavljajući seksulne napasnike kao žrve i ne pominjući djecu, Hajne nije uspela da ubedi javnost u svoje stavove.

– “Postoje velike šanse da je neko iz vašeg okruženja pedofil”. Ona ne shvata da je ovom rečenicom dala najbolju moguću reklamu Zakonu o posjedovanju oružja – jedan je od komentara.

Pedofilija je zločin prema mališanima, koji ne mogu da se brane Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

– Hajne, nisi u pravu. Pedofilija je zločin protiv djece, koji na njima ostavlja trajne posledice!

– Procenat onih koji su silovali djecu, a koji su pedofili je 100 odsto. I ne treba mi nikakvo istraživanje da bih to znala.

– Neka od njenih gledašta su potkovana. Ako pedofili mogu da dobiju pomoć u vidu ljekova ili terapije, i ako to dovede to toga da manje djece bude povređeno, nemam nikakav problem sa tim. Ipak, to da bi mi kao društvo trebalo da prihvatimo pedofiliju, kao što smo u nekom trenu prihvatili homoseksualnost, jeste nemoguće. U gej vezi dvoje partnera svojevoljno stupaju u odnos koji nije ilegalan i nikom ne škodi. Ne može biti isto ako jedna strana nije dovoljno stara da da svoj pristanak i ako u tom odnosu može da zadobije ozbiljne emotivne i fizičke povrede. Pedofilija je protivzakonita iz mnogo veoma dobrih razloga.

– Ništa nije sveto ovim radikalnim zelotima. Čak ni djeca. Gomila moralno bankrotiranih životinja.

– Satanisti, satanisti svuda.

Kurir

305 komentara

  1. I blog often and I seriously appreciate your information. The article has truly peaked my interest. I'm going to bookmark your blog and keep checking for new information about once a week. I opted in for your Feed too.

  2. There are some attention-grabbing time limits in this article however I don't know if I see all of them center to heart. There's some validity but I will take hold opinion till I look into it further. Good article

  3. Thanks , I have just been looking for information about this subject for a long time and yours is the greatest I've came upon so far. However, what concerning the conclusion? Are you positive about the source?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com