300.000 eura za sportski teren - Volim Podgoricu

300.000 eura za sportski teren

Potpisan je ugovor o izgradnji savremenog sportskog igrališta JU OŠ “Dzafer Nikočivić” u Gusinja, ukupne vrijednosti oko 300.000 eura.

Ministarstvo prosvjete je ugovor potpisalo sa predstavnicima firme BI KOD d.o.o. Podgorica.

Projekat se sprovodi po modelu sufinansiranja sa Fondacijom Gusinje iz Njujorka, a rok izvođenja radova je 90 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Ministar prosvjete Damir Šehović izrazio je zadovoljstvo što će, nakon okončanja radova, učenici gusinjske škole dobiti dva multifunkcionalna terena za fudbal, rukomet, košarku i odbojku, sa montažnim tribinama na oba terena, preko 400 sjedećih mjesta, mrežom oko terena, osvjetljenjem, specijalnim podlogama za ovu vrstu terena prilagođenu temperaturnim razlikama i različitim vremenskim uslovima.

„Kao što ste upoznati, Ministarstvo prosvjete ulaže značajna sredstva u obnovu školske infrastrukture, a akcenat je, u skladu sa Vladinom politikom, stavljen na manje razvijene sjeverne krajeve naše države“, poručio je ministar Šehović.

.

On je podsjetio da je jedan od ciljeva Ministarstva podizanje školskog sporta na veći nivo, te da se trenutno radi na uređenju školskog dvorišta i adaptaciji sportskih terena JU OŠ “Hajro Šahmanović”, vrijednosti preko 250.000 eura.

Takođe, u toku je tenderska procedura za izbor izvođača radova na adaptaciji i uređenju sportske sale JU OŠ “Marko Miljanov” u Bijelom Polju, vrijednosti 170.000 eura, a projekat se realizuje kroz model sufinansiranja Ministarstva prosvjete, Ministarstva sporta i Opštine Bijelo Polje.

Prema njegovim riječima, u narednim godinama će se kroz kapitalni budžet graditi i sportska sala u Gusinju, čime će u potpunosti biti zaokružena sprortska infrastruktura u ovom gradu.

„Ovakvi projekti su od izuzetnog značaja za cijelu lokalnu zajednicu, a našoj djeci omogućavaju da razvijaju zdrave stilove života i da se bave sportom na kvalitetan način“, poručio je ministar.

On je izrazio posebnu zahvalnost Fondaciji Gusinje iz Njujorka i njenom predsjedniku Brahu Radončiću, koji su i inicirali pomenuti projekat, ali i prepoznali značaj ulaganja u obrazovnu infrastrukturu u Gusinju, čime na konkretan način daju doprinos podizanju kvaliteta života mještana Gusinja.

RTCG

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com