Crnogorski organi vođu škaljarskog klana saslušavaju u Beogradu? - Volim Podgoricu

Crnogorski organi vođu škaljarskog klana saslušavaju u Beogradu?

Saslušanje Jovice Vukotića povodom zamolnice Crne Gore u vezi sa utajom poreza u toj državi, biće obavljeno u četvrtak u Posebnoj pritvorskoj jedinici Okružnog zatvora u Beogradu.

Naime, crnogorski pravosudni organi dostavili su tužilaštvu u Beogradu zamolnicu za saslušanje Vukotića zbog sumnje da je na ime poreza i doprinosa utajio 22.800 eura.

On je u pritvoru u Beogradu koji mu je određen u postupku koji se vodi pred Drugim osnovnim sudom zbog falsifikovanja isprave, odnosno makedonskog pasoša, s kojim je uhapšen u Turskoj 10. septembra, a potom deportovan Srbiji.

Crna Gora je uputila zamolnicu za saslušanje na osnovu bilateralnog sporazuma o međunarodnoj saradnji u krivičnim stvarima.

Nakon saslušanja, Crna Gora može da traži njegovo izručenje, a može i da ustupi taj slučaj Srbiji.

Vukotić ima i sprsko i crnogorsko državljanstvo, a zbog lažnih dokumenata je 11. septembra protjeran iz Turske, odnosno deportovan je Srbiju.

Njemu je Drugi osnovni sud odredio pritvor zbog opasnosti od bjekstva i bojazni da ne ponovi krivično djelo.

U Beogradu se zvanično sumnjiči da je izvršio krivicno djelo falsifikovanje isprave, za koje je zaprijećena kazna zatvora od tri mjeseca do pet godina zatvora.

Za njim je takođe na snazi crvena potjernica Grčke koja ga sumnjiči za trgovinu drogom.

Mediji su prethodnih dana prenijeli da navodni svjedok saradnik tereti Vukotića povezujući ga sa tri ubistva izvršena u Srbiji.

(Blic)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com