PODGORICA: Podrška Glavnog grada razvoju vaterpola i plivačkih sportova - Volim Podgoricu

PODGORICA: Podrška Glavnog grada razvoju vaterpola i plivačkih sportova

„Vaterpolo je najtrofejniji kolektivni crnogorski sport i naša je obaveza da pružimo su neophodnu podršku Vaterpolo i plivačkom savezu Crne Gore, kako bismo nastavili sa uspjesima koje naša reperezentacija u kontinuitetu ostvaruje“, rekao je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković na sastanku sa predstavnicima VPS Crne Gore.

On je izrazio zadovoljstvo što su nedavnim otvaranjem vaterpolo bazena u Podgorici stvorene pretpostavke za razvoj i afirmaciju vaterpola i plivačkih sportova u Glavnom gradu, kao i da je osnivanje PVK „Budućnost“ najbolja potvrda da gradska uprava odgovorno i posvećeno pristupa tom segmentu razvoja grada.

Gradonačelnik Vuković je naglasio da će gradska uprava u narednom periodu intenzivirati saradnju sa VPS Crne Gore kako bi iskoristili stručna znanja i iskustva neophodna da Podgorica dobije respektabilan klub i bude mjesto prestižnih međunarodnih vaterpolo i plivačkih takmičenja.

Predstavnici VPS Crne Gore su izrazili zahvalnost gradonačelniku Vukoviću na razumijevanju i naglasili da im podrška Glavnog grada od velikog značaja, posebno kada je u pitanju ustupanje gradskih bazena za trenažne procese i odigravanje utakmica nacionalne vaterpolo selekcije.

Sagovornici su se saglasili da je to najbolji način za popularizaciju vaterpola kao sporta i promociju svih potencijala Podgorice i Crne Gore.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com