Tumbaković: Bićemo maksimalno motivisani za Srbiju isključivo iz sportskih razloga - Volim Podgoricu

Tumbaković: Bićemo maksimalno motivisani za Srbiju isključivo iz sportskih razloga

Nema iznenađenja na spisku Ljubiše Tumbakovića za mečeve Lige nacija sa Srbijom, 11. oktobra u Podgorici, i Litvanijom, tri dana kasnije u Viljnusu.

Na njegovoj listi su i Stevan Jovetić i Stefan Savić, iako su dva najbolja igrača povrijeđena. Jovetić ne igra još od 18. avgusta, Savić je posljednji meč odigrao 10. septembra u duelu sa Litvancima u Podgorici.

“Za ovu utakmicu, kao i sve prethodne tokom posljednje dvije i po godine, na spisku je grupa igrača koja za koju se može reći da čini čvrsto jezgro reprezentacije. Zbog nekih spoljnih faktora, tu mislim povreda i kartona, pravimo reviziju spiska pa se pojavljuju igrači koji su, takođe, bili evidentirani tokom prethodnog perioda. Ovog puta tu su ponovo Klimenta, Zorić i Kajević koji su ušli u ritam takmičenja, dok su svi ostali igrači sa spiska dio tog čvrstog jezgra”, kazao je Tumbaković.

Selektor čeka vijesti iz Monte Karla i Madrida.

“Nadam se da nećemo imati problema sa povredama na utakmicama koje će naši igrači igrati tokom vikenda. Takođe, nadam se da će neki od trenutno povrijeđenih igrača biti spremni do početka priprema i da će moći da odgovore zahtjevima na predstojeće dvije utakmice”, rekao je Tumbaković.

U mini-takmičenju kakva je Liga nacija, utakmice trećeg i četvrtog kola mogu da odrede ishod grupe. Crna Gora i Srbija su na vrhu, sa po četiri boda.

“Ulazimo u drugi krug takmičenja tokom kojeg počinju da se definišu neke stvari koje su isključivo vezane za rezultat. Naravno, ovaj krug neće ništa riješiti kada je u pitanju konačan plasman na tabeli naše grupe. U prvom krugu Rumunija je imala najteže protivnike, u drugom Srbija igra na strani sa nama i protiv Rumunije, dok ćemo u trećem krugu mi imati gostovanje Srbiji i meč sa Rumunijom u Podgorici. Vrlo su interesantni parovi u ovom kolu, nešto će se definisati nakon tih utakmica, ali sitacija neće biti definitivno riješena”, rekao je on.

Naravno, u centru pažnje je meč sa Srbijom.

“Isključivo sportski razlozi učiniće da u utakmicu sa Srbijom uđemo maksimalno motivisani, sa željom da ostvarimo što bolji rezultat. Nakon toga, pokušaćemo da na gostovanju u Litvaniji ponovimo uspjeh ostvaren u prvom duelu sa tom reprezentacijom”, dodao je Tumbaković.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com