Brković dao jednu platu, polovina radnika i dalje bojkotuje rad - Volim Podgoricu

Brković dao jednu platu, polovina radnika i dalje bojkotuje rad

Dvadesetak radnika pogona pilane pljevaljske “Vektre Jakić” juče su došli na posao, nakon što im je vlasnik kompanije Dragan Brković uplatio majsku zaradu.

Uprkos tome, proizvodnja nije pokrenuta jer se na posao nije vratilo njih dvadesetak, bez kojih je nemoguće nastaviti rad.

Oni su odbili da rade, iako je i njima juče uplaćena majska zarada.

Zaposleni u ključnom “Jakićevom” pogonu dvadesetak dana nisu dolazili na posao zbog neisplaćenih zarada za pet mjeseci.

U međuvremenu su podnijeli tužbu Osnovnom sudu u Pljevljima kojom od Brkovića traže isplatu zaostalih dugovanja.

Štrajk kolega iz pilane podržao je i dio zaposlenih u pogonima lamelirnice i održavanja.

U pilani radi oko 50 radnika, a u cijeloj kompaniji oko 200.

Zaposleni su “Vijestima” kazali da je Brković obećao radnicima da će zaostala dugovanja isplatiti u roku od šezdeset dana, ukoliko se nastavi proces proizvodnje I da neće umanjiti zarade za vrijeme koje nisu bili u štrajku.

Brković je juče upozorio radnike koji nisu došli na posao da će im uručiti rješenja o prestanku radnog odnosa, ukoliko se u ponedjeljak ne pojave na svojim radnim mjestima.

Ranije je sve radnike koji su bili u štrajku Brković pismeno upozorio da će ostati bez posla ukoliko se u roku od osam dana ne izjasne o o razlozima izostanka sa posla.

Zaposleni u “Vektri Jakić” često obustavljaju rad kako bi došli do zarada, jer je kompanija već duže vrijeme u finansijskim problemima koje prati i česta blokada računa.

I do aprilske zarade prije mjesec došli su nakon višednevne obustave rada.

Po nalogu sudskog izvršitelja, nedavno su prodata dva kamiona “Vektre Jakić” sa prikolicom, kako bi se namirila dugovanja prema radnicima. U posljednjem trenutku Brković je izbjegao prodaju i trećeg kamiona uplativši 21.000 eura duga po osnovu sudskih sporova sa bivšim radnicima.

Petnaestorici radnika pogona peletare Brković je ranije uručio rješanja o prestanku radnog odnosa, nakon što su tražili da im isplati makar dvije od pet zaostalih zarada.

U međuvremenu, Brković je tužio otpuštene radnike tražeći od njih da mu isplate 250.000 eura jer su navodno odbijali da izvrše svoje radne obaveze, što je uticalo da se obustavi cio tok proizvodnje. Sutkinja Osnovnog suda u Pljevljima Radojka Marjanović odbacila je tužbu.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com