Migranti iz Italije još uvijek nisu stigli u Crnu Goru - Volim Podgoricu

Migranti iz Italije još uvijek nisu stigli u Crnu Goru

Iako je prošlo tačno mjesec otkad je Vlada Crne Gore prihvatila molbu Italije da primi do pet migranata sa broda “Dićoti” na Siciliji, oni još nisu stigli u našu zemlju.

To je Televiziji Vijesti potvrđeno i iz Vlade koja je na sjednici održanoj 6. septembra, razmotrila molbu Italije za prihvat migranata i izrazila spremnost da Crna Gora, uvažavajući principe humanosti i solidarnosti sa ljudima u nevolji, prihvati do pet migranata.

Iz Vlade je Televiziji Vijesti saopšteno da je Crna Gora u međuvremenu informisala Italiju o odluci koju je donijela, odnosno o spremnosti da prihvati do pet migranata, te da će Vlada, u slučaju da odluka bude realizovana, o svakom stepenu realizacije, pravovremeno informisani javnost poštujući zakonske odrebe koje se tiču prava na azil.

Oko 140 migranata, većinom iz Eritreje, stigli su krajem avgusta na Siciliju gdje su nekoliko dana bili zadržani na brodu “Dićoti” dok je Italija tražila od drugih zemalja da primi dio njih.

Na to su, pored Crne Gore, pristale i Albanija i Irska.

Tada je saopšteno i da će ovi migranti, do upućivanja u druge države, biti smješteni u jednoj od katoličkih crkava na Siciliji.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com