ŠOK! Zvezda izbačena iz Lige šampiona! - Volim Podgoricu

ŠOK! Zvezda izbačena iz Lige šampiona!

Crvena zvezda izbačena je iz Lige Šampiona!

Iako je srpski prvak ušao elitno takmičenje posle 26 godina, osvojio bod protiv Napolija (0:0) a zatim ga deklasirao PSŽ u Parizu (6:1), izbačen je iz C grupe i nećemo ga gledati u odabranom društvu. Bar kada je najpoznatija video-igrica na svijetu u pitanju.

„Elektronik arts“, izdavač najnovijeg izdanja FIFA 19, koje je izašlo 28. septembra, nije našao za shodno da Zvezdu uopšte uvrsti među oko 700 timova i reprezentacija koje možete da vodite džojstikom i budete bolji od prijatelja.

Čekamo zakrpu

Da skandal bude veći, crveno-bijeli su jedini tim iz Lige šampiona koji se nije našao u igrici. Sa preostalom 31 ekipom možete simulirati takmičenje ili igrati u nekom drugom modu, dok je u C grupi umjesto Zvezde ubačen škotski Harts. Čak i da platite 11.500 dinara, koliko košta najskuplja verzija igrice za konzole, nećete dobiti srpskog predstavnika u eliti. Ostaje da se vidi da li će crveno-bijeli biti ubačeni nekom od zakrpa (eng. patch), baš kao i još 11 ekipa koje nedostaju iz Lige Evrope.

Sporna Licenca

Timovi poput Dinama, PAOK, AEK i Sparte iz Praga su uvršteni u grupu „ostatka svijeta“, ali za Zvezdu ni tu nije bilo mjesta. Kako u razgovoru za Srpski telegraf objašnjava Goran Broćić, direktor marketinga Zvezde, klub nije mogao da utiče na odluku EA.

– Zvezda je poslednji put u EA FIFA video igrici bila 2010, ali sve do sada nismo igrali Ligu šampiona. Sporna je licenca koju bi morali da nam plate. Trebalo je da oni stupe u kontakt sa nama. Vjerovatno im naše tržište nije isplativo uprkos armiji navijača koji bi sigurno igrali. Jedan od razloga je sigurno i piraterija jer se takve igrice u Srbiji uglavno skidaju sa interneta – rekao je Broćić.

Srpski telegraf je u želji da dobije odgovor zašto Zvezda nije u FIFA 19 kontaktirao i sa „Elektronik artsom“, ali odgovor nisu dobili do zaključenja ovog izdanja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com