Za nepun mjesec skoro 3.000 kazni za nepropisno parkiranje - Volim Podgoricu

Za nepun mjesec skoro 3.000 kazni za nepropisno parkiranje

Nakon intenziviranog rada gradskih službi zaduženih za kontrolu i nadzor saobraćajnog reda u glavnom gradu, koje se sprovode od 10. septembra ove godine, komunalni policajci su za nepun mjesec napisali 2.937 prekršajnih naloga zbog nepropsinog parkiranja, zauzimanja zelenih i drugih javnih površina i neplaćanja korišćenja javnih parkinga.

Kako je u više navrata do sada saopštavano iz glavnog grada, nepropisno parkiranje i zaustavljanje proizvodi realne smetnje u odvijanju saobraćaja, odnosno utiče na ukupnu bezbjednost u saobraćaju, uništavanje zelenih površina, biciklističkih staza, saobraćajne signalizacije te parkovskog i drugog mobilijara. To je razlog zbog kojega su intezivirane aktivnosti gradskih službi zaduženih za kontrolu i nadzor saobraćajnog reda u glavnom gradu.

Iz Komunalne policije za Pobjedu je saopšteno da su analizom stanja komunalnog reda u glavnom gradu u oblasti kontrole nepropisnog parkiranja vozila, uočene određene lokacije na kojima je bilo neophodno intenzivirati komunalni nadzor.

Zbog toga su, pored redovnih dežurstava, uvedeni i pozornički rejoni. Na taj način, ističu, uspješno su odgovorili zadatku obezbjeđivanja komunalnog reda u toj oblasti na sljedećim lokacijama: ulicama Slobode, Njegoševoj, Bokeškoj, Vučedolskoj, Stanka Dragojevića, Moskovskoj, Kralja Nikole, Ivana Vujoševića, Džordža Vašingtona, kao i na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog i u Siti kvartu.

“U septembru, tačnije od uvođenja pojačanih aktivnosti na kontrolama u oblasti nepropisnog parkiranja u glavnom gradu, Komunalna policija je izdala 2.101 prekršajni nalog za nepropisno parkiranje, 90 prekršajnih naloga zbog zauzimanja zelenih i drugih javnih površina i 746 prekršajnih naloga zbog neplaćanja korišćenja parking mjesta”, navode iz Komunalne policije.

Iz policije navode da se iznos novčane kazne za nepropisno parkiranje, propisan odredbama Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, kreće u rasponu od 50 do 120 eura.

Kada je u pitanju parkiranje vozila na zelenim i drugim javnim površinama, koje nijesu za to namijenjene, Zakonom o komunalnim djelatnostima propisana je novčana kazna od 100 eura.

Apel građanima da budu pažljiviji

Pored preduzimanja mjera iz svojih nadležnosti, službenici Komunalne inspekcije, Komunalne policije i Parking servisa rade preventivno na razvijanju svijesti vozača i društva i podizanju nivoa saobraćajne kulture svih učesnika u saobraćaju.

“Glavni grad apeluje na građane da veću pažnju posvete načinu na koji parkiraju svoja vozila, kako bi izbjegli neminovne novčane kazne koje će biti izricane svim vozačima koji se ne budu pridržavali zakonskih propisa i kako ne bi ugrožavali nesmetano odvijanje saobraćaja i bezbjednost ostalih učesnika u saobraćaju”, poručili su iz glavnog grada.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com